Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, kremowy budyń z intensywnie wyczuwalną wanilią królował dzisiaj u mnie na kolację. Delikatny jak chmurka, po prostu rozpływał się w ustach. Dodatek gruszek i bazylii nadał mu świeżości.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2356
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1479
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 545
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3639
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1368
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2356
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1479
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 545
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3639
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1368
Składniki
1. 1,5 szkl mleka razem z cukrem, masłem i ziarenkami z laski wanilii stawiamy na ogniu. Pozostałą część mleka mieszamy z mąką i żółtkami. Gdy mleko zacznie się gotować, wlewamy przygotowaną mieszankę i gotujemy ok 20 sekund. 2. Gruszki przekrawamy na 4 części, wycinamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. W rondelku roztapiamy masło, ścieramy do niego kawałek cynamonu i wrzucamy pokrojoną gruszkę. Całość podsmażamy ok 10 minut. 2 minuty przed zakończeniem dolewamy odrobinę soku z cytryny. 3. Gotowy budyń podajemy z gruszkami z sosem i listkiem bazylii.
zdj