Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mini burgery są fantastycznym pomysłem na imprezową przekąskę. Przygotowane ze świeżo wypieczonych bułek będą smakować obłędnie! Możesz podać je z mięsem wołowym i ulubionymi warzywami, jeśli Twoi goście wolą wegetariańską wersję, zaserwuj je z buraczanym kotletem.
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 189
Przyszła jesień a wraz z nią dynia. :) Królowa sezonu jesiennego. Pozytywnie...
Odsłon: 101
Dzisiaj szynka wieprzowa w sosie własnym, pyszne , kruche mięsko. Przepis pro...
Odsłon: 2338
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 189
Przyszła jesień a wraz z nią dynia. :) Królowa sezonu jesiennego. Pozytywnie...
Odsłon: 101
Dzisiaj szynka wieprzowa w sosie własnym, pyszne , kruche mięsko. Przepis pro...
Odsłon: 2338
Składniki
Drożdże rozkrusz do dużej miski i zalej ciepłą wodą. Wymieszaj do połączenia się składników, następnie wsyp 100 g mąki i ponownie zamieszaj. Miskę przykryj ściereczką i ostaw na 20 minut do wyrośnięcia.
Do pozostałej mąki wlej przygotowany wcześniej zaczyn oraz roztopione i przestudzone masło. Wyrób ciasto i ponownie odstaw do wyrośnięcia na 15 minut.
Wyrobione ciasto podziel na 10 równych części. Z każdej z nich uformuj bułeczkę o identycznej wielkości. Gotowe wyłóż na blaszkę z papierem do pieczenia. Przykryj ściereczką i po raz kolejny odstaw do wyrośnięcia na 15 minut.
Po tym czasie każdą z bułeczek zwilż z wierzchu wodą i posyp sezamem. Piecz w 190 stopniach Celsjusza przez około 15 minut.
Mini bułeczki do hamburgerów podawaj z ulubionymi dodatkami.