Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Drożdżowe bułeczki z dodatkiem jabłka idealnie sprawdzą się słodka przekąska lub dodatek do popołudniowej kawki ;)
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1241
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 452
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3407
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 992
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1241
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 452
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3407
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 992
Składniki
Drożdże skruszyć, zasypać cukrem, rozpuścić. następnie dodać ciepłe mleko, 2-3 łyżki mąki i tak przygotowany zaczyn odstawić na ok. 15 min. Potem dodać resztę mąki, szczyptę soli, 2 łyżki stopionego masła, jaja i wyrobić ciasto drożdżowe. Odstawić w ciepłe miejsce na ok. 60 min. do wyrośnięcia. Jabłka obrać, wyciąć gniazda i pokroić w drobna kostkę. zasypać cynamonem i cukrem, wymieszać. Wyrośnięte ciasto podzielić na równe kuleczki (u mnie wyszło ich 17). Każdą trochę rozpłaszczyć, nałożyć farsz i "zamknąć", złożeniem układając na blasze na ok. 30 min. do napuszenia.
Na koniec smarujemy roztrzepanym mlekiem i na wierzch dajemy posypkę. Pieczemy w 180 stopniach przez ok. 20 min. Smacznego!