Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Swietna przekaska badz kolacja dla tych ktorzy lubiafrancuskie ciasto
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 972
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 821
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12566
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 972
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 821
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12566
Składniki
Pokroic por i boczek razem podsmazyc na patelni, wymieszac z utartym serem, z farszu tworzyc kulki,
ciasto pokroic na kawaleczki ( wielkosc i ksztalt zalezy od upooban ) na kazdy kawalek nalozyc kulke farszu brzeg ciasta zawinac pod spod i ukladac zagieciami ciasta do dolu, na kazdej buleczce zrobic niewielkie naciecia by farsz mogl odparowywac w czasie pieczenia,
Posmarowac kazda buleczke roztrzepanym jajkiem, piec okolo 20 - 25 min w temperaturze okolo 220 - 250 stopni