Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Swietna przekaska badz kolacja dla tych ktorzy lubiafrancuskie ciasto
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 672
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 104
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 38
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2707
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 672
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 104
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 38
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2707
Składniki
Pokroic por i boczek razem podsmazyc na patelni, wymieszac z utartym serem, z farszu tworzyc kulki,
ciasto pokroic na kawaleczki ( wielkosc i ksztalt zalezy od upooban ) na kazdy kawalek nalozyc kulke farszu brzeg ciasta zawinac pod spod i ukladac zagieciami ciasta do dolu, na kazdej buleczce zrobic niewielkie naciecia by farsz mogl odparowywac w czasie pieczenia,
Posmarowac kazda buleczke roztrzepanym jajkiem, piec okolo 20 - 25 min w temperaturze okolo 220 - 250 stopni