Do góry

Przekąski Przepis na:

Buleczki francuskie z farszem

Buleczki francuskie z farszem

Autor:

Przepisów i artykułów: 74 Ocena: 1925

Dodano:

Odsłon: 30849

Swietna przekaska badz kolacja dla tych ktorzy lubiafrancuskie ciasto

Składniki

  • ciasto francuskie, 1 rulon 250g
  • por, 1 szt
  • boczek, 200g
  • ser zolty utarty, 100 g
  • jajako roztrzepane do posmarowania
3-4 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Buleczki francuskie z farszem

Przygotowanie

  1. Pokroic por i boczek razem podsmazyc na patelni, wymieszac z utartym serem, z farszu tworzyc kulki,

  2. ciasto pokroic na kawaleczki ( wielkosc i ksztalt zalezy od upooban ) na kazdy kawalek nalozyc kulke farszu brzeg ciasta zawinac pod spod i ukladac zagieciami ciasta do dolu, na kazdej buleczce zrobic niewielkie naciecia by farsz mogl odparowywac w czasie pieczenia,

  3. Posmarowac kazda buleczke roztrzepanym jajkiem, piec okolo 20 - 25 min w temperaturze okolo 220 - 250 stopni

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

joanna2552 13 grudnia 2010 hej
mam pytanie czy zamiast drożdży instant można dodać zwykłe i ile gram
Dziękuje za odpowiedz

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

milk313 03 marca 2010 szybkie danie, ale przedewszystkim smaczne:))

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Annuar 19 lutego 2010 Jesteś mistrzynią bułeczek i zapiekanek - pięknie wyglądają i mają super nadzienie

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń