Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ten przepis na ciasto krucho-drożdżowe jest idealny, często po niego sięgam, przygotowując kapuśniaki czy paszteciki, tym razem przygotowałam nadzienie z kurczaka i warzyw
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 17348
Egzotyczne połączenie smaków. Soczysty kawałek łososia z karmelizowanym anana...
Odsłon: 347
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 4031
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 132
Takie ciasto przełożone delikatnym kremem , puszyste i wilgotne o pięknej bar...
Odsłon: 202
Krem, którym możemy przekładać torty i ciasta, dekorować babeczki. Składa się...
Odsłon: 120
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 17348
Egzotyczne połączenie smaków. Soczysty kawałek łososia z karmelizowanym anana...
Odsłon: 347
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 4031
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 132
Takie ciasto przełożone delikatnym kremem , puszyste i wilgotne o pięknej bar...
Odsłon: 202
Krem, którym możemy przekładać torty i ciasta, dekorować babeczki. Składa się...
Odsłon: 120
Składniki
1. do miski wsypać 2 łyżki, dodać cukier i rozkruszone drożdże oraz 2 łyżki śmietany, lekko podgrzać, odstawić do wyrośnięcia zaczynu, 2. do mąki dodać masło, posiekać razem, dodać wyrośnięte drożdże, jajka, śmietanę, proszek i sól, zagnieść ciasto (gdyby było zbyt suche, dodać więcej śmietany), przykryć ściereczką, odstawić, 3. kurczaka umyć, pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na oleju, 4. pora pokroić, poddusić z czosnkiem na oleju, dodać posiekane pieczarki, marchew startą na tarce oraz pokrojoną paprykę, podsmażyć, dodać kurczaka, posolić, dusić razem na małym ogniu do miękkości, doprawić do smaku solą, pieprzem i oregano, wystudzić, 5. ciasto rozwałkować na grubość ok 3 mm, ułożyć farsz wzdłuż brzegu, posypać serem, zawinąć, odkroić od reszty ciasta, pokroić na ok 3 cm kawałki, ułożyć na blasze, posmarować rozmąconym jajkiem, z resztą ciasta i farszem postąpić tak samo, 6. bułeczki wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 st, piec ok 25-30 min, smacznego