Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 219 Ocena: 2373
Dodano: 10.02.2020
Odsłon: 6349
5-6 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Drożdże kruszymy do kubeczka. dodajemy cukier i ciepłe mleko. Mieszamy, przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 15 minut.
Suche składniki wsypujemy do miski. Łączymy z drożdżowym zaczynem i zagniatamy (ja używam miksera z hakiem). Ciasto powinno być miękkie i gładkie. Miskę ponownie przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na godzinę. Po tym czasie ciasto wykładamy na stół, delikatnie zagniatamy, a następnie wycinamy szklanką bułeczki. Gotowe bułeczki przekładamy na blachę. Przykrywamy ściereczką na ok 1 godzinę. Wyrośnięte bułki pieczemy ok 30 minut w temperaturze 180°C.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

KulinarnaChwila 13 lutego 2020Zgłoś do usunięcia
Pyszotka na śniadanko ;) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz