Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i urocze bułki z nadzieniem serowym. Od przeszło roku biorę się za zrobienie tych popękanych bułek. Dla mnie to czas żałoby, ale dla większości to teraz czas halloween. Pomyślałam że poddam innym pomysł na trochę straszne bułeczki. Inspirację zobaczyłam kiedyś w internecie na dość mrocznej zagranicznej stronie.
Faszerowana dynia makaronowa to iście zaskakujące, pyszne i aromatyczne danie...
Odsłon: 1759
Moi Drodzy, dzisiaj przed Wami zupa portugalska! Tak na prawdę składa się z d...
Odsłon: 186
Tradycyjny domowy obiad z roladami z karkówki i pysznym nadzieniem z duszonej...
Odsłon: 163
Faszerowana dynia makaronowa to iście zaskakujące, pyszne i aromatyczne danie...
Odsłon: 1759
Moi Drodzy, dzisiaj przed Wami zupa portugalska! Tak na prawdę składa się z d...
Odsłon: 186
Tradycyjny domowy obiad z roladami z karkówki i pysznym nadzieniem z duszonej...
Odsłon: 163
Składniki
Wychodzi 6 sporych bułek. Ser lawowy. Ser pokroić w kostkę. W saganku podgrzewamy śmietankę, dodajemy ser, mąkę i paprykę. Mieszamy na średnim ogniu, do całkowitego połączenia składników. Masę przelewamy do naczynia wysmarowanego tłuszczem i odstawiamy do lodówki na kilka godzin.
Ciasto. Do miski przesypujemy obie mąki, robimy dołek i wkruszamy tam drożdże. Zalewamy je 3 łyżkami mleka, odstawiamy na 15minut. Potem dodajemy resztę składników i zagniatamy ciasto. Miskę przykrywamy i odstawiamy w ciepłe miejsce do podwojenia objętości. Wyrośnięte ciasto dzielimy na 6 części. Każdą część spłaszczamy, nadziewamy kulką sera i zwijamy, tworząc bułkę. Może Wam trochę sera zostać. Bułki odkładamy na blaszkę z papierem do pieczenia, przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 10-15 minut.
Posypka pękająca. Mieszamy ze sobą wszystkie składniki. Potem masą smarujemy bułki i zostawiamy je bez przykrycia na 10 minut.
Bułki pieczemy w 195 C ok. 16-20 minut.