Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak kojarzy mi się ze świętami, ale mogę je jeść cały rok. Jeśli lubisz grzyby to będzie to przysmak dla ciebie
Piekarnik, miski, garnki
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10420
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6008
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5317
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12858
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4598
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10420
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6008
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5317
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12858
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4598
Składniki
Mleko podgrzać delikatnie, dodać cukier, łyżkę mąki i drożdże. Wszystko wymieszać i odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce Resztę mąki przesiać do miski dodać suszoną pietruszkę, trochę wegety, soli i pieprzu Dołożyć jaka wyrośnięte drożdże i wszystko wymieszać Masło rozpuścić, ostudzić i powoli dodawać do ciasta. Ciasto odstawić do wyrośnięcia na ok godzinkę, powinno podwoić swoją obecność Grzyby i kapustę ugotować. Wymieszać razem (można dodać łyżkę masła) pokroić pietruszkę świeżą o dodać do kapusty i grzybów. Ciasto podziel na dwie porcje Pierwszą rozwałkować na formę prostokąta, posmarować kapustą z grzybami grzybami zawinąć i pociąć na małe bułeczki Włóż do piekarnika nagrzanego na 185 stopni bez termoobiegu i piecz przez 13-17 min. Czynność powtórzyć z drugą częścią ciasta Smacznego 🫶