Do góry

Przekąski Przepis na:

Bułki z pieczarkami

Bułki z pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 66 Ocena: 196

Dodano:

Odsłon: 215

Powrót wspomnieniami do doskonałego streetfood'u z Gorzowa Wielkopolskiego.

Składniki

  • Mąka (250g)
  • Woda (150ml)
  • Olej (2 łyżki)
  • Drożdże instant (7-10g)
  • Sól
  • Cukier
  • Pieprz
  • Czosnek (2 ząbki)
  • Cebula (1 mała sztuka)
  • Pieczarki (około 400g)
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Bułki z pieczarkami

Przygotowanie

  1. Mąkę mieszamy z olejem, wodą, drożdżami, szczyptą soli i cukru. Wyrabiamy lub miksujemy. Odstawiamy do wyrośnięcia na kilka godzin.

  2. Pieczarki obieramy i kroimy na grube plastry. Cebulę siekamy na drobną kostkę, a czosnek przeciskamy przez praskę. Smażymy na mieszańce oliwy i rozpuszczonego masła. Doprawiamy solą i pieprzem ( najsmaczniejsze są te mocno pieprzne bułki).

  3. Ciasto dzielimy na cztery części i każdą z nich nadziewamy pieczarkami. Formujemy bułki i pieczemy je w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 15 minut.

  4. Smakują doskonale zarówno podawane na ciepło jak i na zimno.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń