Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Powrót wspomnieniami do doskonałego streetfood'u z Gorzowa Wielkopolskiego.
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3559
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 379
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1784
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3559
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 379
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1784
Składniki
Mąkę mieszamy z olejem, wodą, drożdżami, szczyptą soli i cukru. Wyrabiamy lub miksujemy. Odstawiamy do wyrośnięcia na kilka godzin.
Pieczarki obieramy i kroimy na grube plastry. Cebulę siekamy na drobną kostkę, a czosnek przeciskamy przez praskę. Smażymy na mieszańce oliwy i rozpuszczonego masła. Doprawiamy solą i pieprzem ( najsmaczniejsze są te mocno pieprzne bułki).
Ciasto dzielimy na cztery części i każdą z nich nadziewamy pieczarkami. Formujemy bułki i pieczemy je w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 15 minut.
Smakują doskonale zarówno podawane na ciepło jak i na zimno.