Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny przepis z nowej kategorii: Kuchenny recykling. Bardzo proste kopytka. Zostało mi z poprzedniego dnia 4 łyżki ugotowanych ziemniaków. Szkoda mi było wyrzucać, bo ogólnie nie lubię wyrzucać jedzenia. Jeden burak też się znalazł. Ale równie dobrze może być garść szpinaku, jedna marchew, czy nawet kawałek dyni. Kopytka wyszły pyszne, lekko słodkawe, co jest zasługą buraka, i polane rumianą cebulką. Danie bardzo tanie, a treściwe i smaczne.
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3188
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 608
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2311
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3188
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 608
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2311
Składniki
Ziemniaki przeciskamy przez praskę, lub dokładnie rozgniatamy widelcem, dodajemy puree buraczane, jajko i mąkę. Zagniatamy. Nie powinno się kleić do rąk. W razie potrzeby dodaj mąki. Formujemy wałek, spłaszczamy i kroimy kopytka. Zagotowujemy wodę w większym garnku i solimy ją. Kopytka gotujemy do wypłynięcia. I polewamy rumianą cebulką.
Cebulkę rumienimy na oleju. Doprawiamy solą, pieprzem.