Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny przepis z nowej kategorii: Kuchenny recykling. Bardzo proste kopytka. Zostało mi z poprzedniego dnia 4 łyżki ugotowanych ziemniaków. Szkoda mi było wyrzucać, bo ogólnie nie lubię wyrzucać jedzenia. Jeden burak też się znalazł. Ale równie dobrze może być garść szpinaku, jedna marchew, czy nawet kawałek dyni. Kopytka wyszły pyszne, lekko słodkawe, co jest zasługą buraka, i polane rumianą cebulką. Danie bardzo tanie, a treściwe i smaczne.
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 26
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 781
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 922
Śledzie są super rybą bogatą w wiele witamin. Są również dobrym źródłem białk...
Odsłon: 228
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 604
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 26
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 781
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 922
Śledzie są super rybą bogatą w wiele witamin. Są również dobrym źródłem białk...
Odsłon: 228
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 604
Składniki
Ziemniaki przeciskamy przez praskę, lub dokładnie rozgniatamy widelcem, dodajemy puree buraczane, jajko i mąkę. Zagniatamy. Nie powinno się kleić do rąk. W razie potrzeby dodaj mąki. Formujemy wałek, spłaszczamy i kroimy kopytka. Zagotowujemy wodę w większym garnku i solimy ją. Kopytka gotujemy do wypłynięcia. I polewamy rumianą cebulką.
Cebulkę rumienimy na oleju. Doprawiamy solą, pieprzem.