Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Może – dla odmiany – masz ochotę wypróbować nieco inny przepis na zasmażane buraczki? Takie buraczki przygotowane na ciepło, ale bez skrobi i kminku?
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 1575
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101679
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6138
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 1575
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101679
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6138
Składniki
Posiekaj drobno cebulę, jeszcze drobniej posiekaj czosnek. Na patelni rozgrzej oliwę i masło. Wrzuć na tłuszcz cebulę i lekko podsmaż, ale tak, żeby nie zbrązowiała. Dodaj jeszcze na koniec na minutkę czosnek i wreszcie dołóż starte buraczki.
Przypraw jarzynkę solą, pieprzem, cukrem i octem. Doprawiaj jak zwykle -najlepiej stopniowo, za każdym razem próbując. Smaż jeszcze przez kilka minut na średnim ogniu. Gdy są gotowe, podawaj – to idealne buraczki do dowolnych kotletów.