Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Może – dla odmiany – masz ochotę wypróbować nieco inny przepis na zasmażane buraczki? Takie buraczki przygotowane na ciepło, ale bez skrobi i kminku?
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19827
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 481
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 477
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6886
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242728
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19827
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 481
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 477
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6886
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242728
Składniki
Posiekaj drobno cebulę, jeszcze drobniej posiekaj czosnek. Na patelni rozgrzej oliwę i masło. Wrzuć na tłuszcz cebulę i lekko podsmaż, ale tak, żeby nie zbrązowiała. Dodaj jeszcze na koniec na minutkę czosnek i wreszcie dołóż starte buraczki.
Przypraw jarzynkę solą, pieprzem, cukrem i octem. Doprawiaj jak zwykle -najlepiej stopniowo, za każdym razem próbując. Smaż jeszcze przez kilka minut na średnim ogniu. Gdy są gotowe, podawaj – to idealne buraczki do dowolnych kotletów.