Do góry

Przekąski Przepis na:

Buraczki zasmażane

Buraczki zasmażane

Autor:

Przepisów i artykułów: 312 Ocena: 3397

Dodano:

Odsłon: 349

Może – dla odmiany – masz ochotę wypróbować nieco inny przepis na zasmażane buraczki? Takie buraczki przygotowane na ciepło, ale bez skrobi i kminku?

Składniki

  • 1 kg ugotowanych buraków, startych na grubej tarce
  • 1 nieduża cebula
  • 2 ząbki czosnku (niekoniecznie, ale polecam!)
  • 1-2 łyżeczki cukru
  • 3-4 łyżki octu jabłkowego lub winnego
  • sól, pieprz
  • 1-2 łyżki masła (weganie użyją samej oliwy)
  • 1 łyżka oliwy
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Posiekaj drobno cebulę, jeszcze drobniej posiekaj czosnek.
    Na patelni rozgrzej oliwę i masło. Wrzuć na tłuszcz cebulę i lekko podsmaż, ale tak, żeby nie zbrązowiała. Dodaj jeszcze na koniec na minutkę czosnek i wreszcie dołóż starte buraczki.

  2. Przypraw jarzynkę solą, pieprzem, cukrem i octem. Doprawiaj jak zwykle -najlepiej stopniowo, za każdym razem próbując. Smaż jeszcze przez kilka minut na średnim ogniu. Gdy są gotowe, podawaj – to idealne buraczki do dowolnych kotletów.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń