Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są bardzo dobre a na dodatek zdrowe.
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2686
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 1249
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2686
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 1249
Składniki
Buraczki umyć, ugotować w łupinach do miękkości w osolonej wodzie.
Ostudzić, obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej na najdrobniejszych oczkach( ja osobiście ścieram na dużych oczkach)
Dodać sól, szczyptę cukru i kwasku cytrynowego do smaku.
Z masła i mąki zrobić jasną zasmażkę, dodać do niej kilka łyżek śmietanki (lub mleka) i starte buraczki. Całość zagotować mieszając.
Tak przygotowane buraczki są doskonałym dodatkiem do obiadu. Polecam- życzę smacznego!