Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są bardzo dobre a na dodatek zdrowe.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1290
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 794
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1416
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1290
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 794
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1416
Składniki
Buraczki umyć, ugotować w łupinach do miękkości w osolonej wodzie.
Ostudzić, obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej na najdrobniejszych oczkach( ja osobiście ścieram na dużych oczkach)
Dodać sól, szczyptę cukru i kwasku cytrynowego do smaku.
Z masła i mąki zrobić jasną zasmażkę, dodać do niej kilka łyżek śmietanki (lub mleka) i starte buraczki. Całość zagotować mieszając.
Tak przygotowane buraczki są doskonałym dodatkiem do obiadu. Polecam- życzę smacznego!