Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są bardzo dobre a na dodatek zdrowe.
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 20804
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9543
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2095
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4095
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 721
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 364
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 20804
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9543
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2095
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4095
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 721
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 364
Składniki
Buraczki umyć, ugotować w łupinach do miękkości w osolonej wodzie.
Ostudzić, obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej na najdrobniejszych oczkach( ja osobiście ścieram na dużych oczkach)
Dodać sól, szczyptę cukru i kwasku cytrynowego do smaku.
Z masła i mąki zrobić jasną zasmażkę, dodać do niej kilka łyżek śmietanki (lub mleka) i starte buraczki. Całość zagotować mieszając.
Tak przygotowane buraczki są doskonałym dodatkiem do obiadu. Polecam- życzę smacznego!