Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są bardzo dobre a na dodatek zdrowe.
Pyszne krewetki w marynacie musztardowej na okazję, na święta, na elegancką k...
Odsłon: 58
Cześć :-) Dzisiaj zrobimy pyszną Quesadillę z prawdziwkami. Chrupiąca i bardz...
Odsłon: 125
Aromatyczna i pożywna zupa.
Odsłon: 78
Niby nic, a jednak trzeba umieć zrobić dobre naleśniki. Przesyłam Wam mój, sp...
Odsłon: 147
Pyszne krewetki w marynacie musztardowej na okazję, na święta, na elegancką k...
Odsłon: 58
Cześć :-) Dzisiaj zrobimy pyszną Quesadillę z prawdziwkami. Chrupiąca i bardz...
Odsłon: 125
Aromatyczna i pożywna zupa.
Odsłon: 78
Niby nic, a jednak trzeba umieć zrobić dobre naleśniki. Przesyłam Wam mój, sp...
Odsłon: 147
Składniki
Buraczki umyć, ugotować w łupinach do miękkości w osolonej wodzie.
Ostudzić, obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej na najdrobniejszych oczkach( ja osobiście ścieram na dużych oczkach)
Dodać sól, szczyptę cukru i kwasku cytrynowego do smaku.
Z masła i mąki zrobić jasną zasmażkę, dodać do niej kilka łyżek śmietanki (lub mleka) i starte buraczki. Całość zagotować mieszając.
Tak przygotowane buraczki są doskonałym dodatkiem do obiadu. Polecam- życzę smacznego!