Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z kotletem warzywnym równie dobrze smakują jak tradycyjne. Z podanych proporcji można otrzymać cztery burgery.
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 328
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 328
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Batat i marchewkę obrać. Pokroić i ugotować w lekko osolonej wodzie. Następnie wodę odcedzić. Warzywa zblendować na papkę. Doprawić solą i pieprzem. Wbić do nich jajko i dokładnie wymieszać. Blaszkę zaopatrzyć w papier do pieczenia. Ułożyć na nim metalowy ring. Nałożyć do niego masę warzywną. Ring zdjąć położyć obok na papierze i czynność powtórzyć. I tak robić, aż do wyczerpania masy. Burgery piec w nagrzanym piekarniku w 200 st. C jakieś 30-40 minut. Po upieczeniu wystudzić je. Następnie na przekrojonych bułkach układać sałatę. Oczywiście umytą. Potem burgery, plastry żółtego sera, plastry pomidora. Pomidor należy posypać lekko przyprawami. Ostatnia warstwa to krążki czerwonej cebuli. No i wierzch bułki.