Do góry

Przekąski Przepis na:

Burgery wegetariańskie

Burgery wegetariańskie

Autor:

Przepisów i artykułów: 534 Ocena: 7893

Dodano:

Odsłon: 996

Z kotletem warzywnym równie dobrze smakują jak tradycyjne. Z podanych proporcji można otrzymać cztery burgery.

Składniki

  • 1 batat
  • 1 średnia marchewka
  • 1 czerwona cebula
  • 1 pomidor
  • kilka plasterków żółtego sera
  • kilka liśći sałaty
  • 4 bułki do burgerów lub razowe
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Burgery wegetariańskie

Przygotowanie

  1. Batat i marchewkę obrać. Pokroić i ugotować w lekko osolonej wodzie. Następnie wodę odcedzić. Warzywa zblendować na papkę. Doprawić solą i pieprzem. Wbić do nich jajko i dokładnie wymieszać. Blaszkę zaopatrzyć w papier do pieczenia. Ułożyć na nim metalowy ring. Nałożyć do niego masę warzywną. Ring zdjąć położyć obok na papierze i czynność powtórzyć. I tak robić, aż do wyczerpania masy. Burgery piec w nagrzanym piekarniku w 200 st. C jakieś 30-40 minut. Po upieczeniu wystudzić je.
    Następnie na przekrojonych bułkach układać sałatę. Oczywiście umytą. Potem burgery, plastry żółtego sera, plastry pomidora. Pomidor należy posypać lekko przyprawami. Ostatnia warstwa to krążki czerwonej cebuli. No i wierzch bułki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Docherro 14 lipca Hakie fajne i pomysłowe burgery,świetny przepis) Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń