Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z kotletem warzywnym równie dobrze smakują jak tradycyjne. Z podanych proporcji można otrzymać cztery burgery.
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35982
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 159
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 284
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 334
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35982
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 159
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 284
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 334
Składniki
Batat i marchewkę obrać. Pokroić i ugotować w lekko osolonej wodzie. Następnie wodę odcedzić. Warzywa zblendować na papkę. Doprawić solą i pieprzem. Wbić do nich jajko i dokładnie wymieszać. Blaszkę zaopatrzyć w papier do pieczenia. Ułożyć na nim metalowy ring. Nałożyć do niego masę warzywną. Ring zdjąć położyć obok na papierze i czynność powtórzyć. I tak robić, aż do wyczerpania masy. Burgery piec w nagrzanym piekarniku w 200 st. C jakieś 30-40 minut. Po upieczeniu wystudzić je. Następnie na przekrojonych bułkach układać sałatę. Oczywiście umytą. Potem burgery, plastry żółtego sera, plastry pomidora. Pomidor należy posypać lekko przyprawami. Ostatnia warstwa to krążki czerwonej cebuli. No i wierzch bułki.