Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z kotletem warzywnym równie dobrze smakują jak tradycyjne. Z podanych proporcji można otrzymać cztery burgery.
Surówkę z pora można przygotować na wiele różnych sposobów. Najczęściej jedna...
Odsłon: 3247
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 13575
Kopytka na smaczny, szybki obiad, deser lub kolację. Zagniatamy ciasto, formu...
Odsłon: 229
Surówkę z pora można przygotować na wiele różnych sposobów. Najczęściej jedna...
Odsłon: 3247
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 13575
Kopytka na smaczny, szybki obiad, deser lub kolację. Zagniatamy ciasto, formu...
Odsłon: 229
Składniki
Batat i marchewkę obrać. Pokroić i ugotować w lekko osolonej wodzie. Następnie wodę odcedzić. Warzywa zblendować na papkę. Doprawić solą i pieprzem. Wbić do nich jajko i dokładnie wymieszać. Blaszkę zaopatrzyć w papier do pieczenia. Ułożyć na nim metalowy ring. Nałożyć do niego masę warzywną. Ring zdjąć położyć obok na papierze i czynność powtórzyć. I tak robić, aż do wyczerpania masy. Burgery piec w nagrzanym piekarniku w 200 st. C jakieś 30-40 minut. Po upieczeniu wystudzić je. Następnie na przekrojonych bułkach układać sałatę. Oczywiście umytą. Potem burgery, plastry żółtego sera, plastry pomidora. Pomidor należy posypać lekko przyprawami. Ostatnia warstwa to krążki czerwonej cebuli. No i wierzch bułki.