Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 969
Miałam trzy podejścia do tematu, zanim w airfryerze powstała wreszcie idealna...
Odsłon: 140
Waniliowe babeczki bez jajek i z mlekiem bez laktozy. Pyszne i proste. Świetn...
Odsłon: 128
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 969
Miałam trzy podejścia do tematu, zanim w airfryerze powstała wreszcie idealna...
Odsłon: 140
Waniliowe babeczki bez jajek i z mlekiem bez laktozy. Pyszne i proste. Świetn...
Odsłon: 128
Składniki
Cukinie umyłem , osuszyłem , odciąłem końce , pokroiłem w kostkę. Dymkę oczyściłem opłukałem , posiekałem razem ze szczypiorem. Chili umyłem , usunąłem nasiona i posiekałem razem z osączonymi z zalewy oliwkami. Rozdrobnione warzywa włożyłem do miski , dodałem pokruszony ser , żółtka, bułkę tartą i posiekaną natkę. Doprawiłem solą i pieprzem. Masę warzywną starannie wymieszałem i na koniec połączyłem z ubitym na sztywno białkami. Uformowałem małe placuszki. Na patelni rozgrzałem olej. Włożyłem burgery i usmażyłem na średnim ogniu po 3-4 minuty z każdej strony.