Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
można podawać z czerwonym barszczem :) Można też wykorzystać mięso z rosołu.
Przepis dnia
Domowa wiejska kiełbasa podpiekana wyszła rewelacyjna, pyszna, rozpływająca s...
Odsłon: 943
Bardzo smaczna wieprzowa mielonka tyrolska zrobiona z łopatki wieprzowej, pro...
Odsłon: 220
Przepis dnia
Domowa wiejska kiełbasa podpiekana wyszła rewelacyjna, pyszna, rozpływająca s...
Odsłon: 943
Bardzo smaczna wieprzowa mielonka tyrolska zrobiona z łopatki wieprzowej, pro...
Odsłon: 220
Składniki
Ciasto: do miski wsypać mąkę w środku zrobić wgłębienie, do którego dać łyżeczkę cukru, pokruszone drożdże i letnie mleko, odstawić na 15 min w ciepłe miejsce. Następnie dodać sól, jajka, roztopione mało lub margarynę, wyrobić ciasto i odstawić do wyrośnięcia.
Farsz: w rondlu rozgrzać tłuszcz, dodać pokrojoną w kostkę cebulę, zeszklić, dodać pokrojone w kostkę mięso, dusić razem następnie dodać pieczarki pokrojone w półplasterki i dusić razem aż mięso będzie miękkie. Na koniec dodać łyżkę pasty paprykowej, sól, pieprz i zioła, doprawić do smaku i odstawić, żeby trochę przestygło.
Stolnicę posypać mąką, partiami wyciągać ciasto i rozwałkowywać nie za bardzo cienko żeby nam się nie rwało. Wykrawać kółka, na każdym kółku kłaść łyżeczką farsz i zlepiać jak pierogi, układać na blaszce wyłożonej papierem pergaminowym, posmarować rozkłóconym jajkiem. Można posypać kminkiem. Piec w 180 stopniach ok 30 min. Smacznego
Przepisy Przekąski
Przekąski
Jajka „kogutki”
Przekąski
Jajka galaretki
Przekąski
Jajka w cieście francuskim
Przekąski
Różowe jajka
Jajka „kogutki”
Jajka „kogutki” to świetny pomysł na przystawkę na wielkanocny stół. Ta przek...
Odsłon: 3519
Jajka galaretki
Jajka galaretki to nietypowa i niezwykle efektowna forma podania klasycznej,...
Odsłon: 5649