Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla wielbicieli pizzy, w nieco innym wydaniu ????????????
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 55
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 473
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5707
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 970
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 254
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 39834
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 55
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 473
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5707
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 970
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 254
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 39834
Składniki
Ciasto drożdżowe. Drożdże rozrobić z cukrem, niewielka ilością mąka, szczyptą soli oraz odrobiną wody. Odstawić na ok 10 min. Po tym czasie dodać mąkę, wodę, sól oraz zioła wyrobić ciasto pod koniec wlać olej i uformować kulke. Odstawić w ciepłe miejsce aby uroslo. W czasie gdy ciasto odpoczywa robimy farsz.
Kurczaka pokroić w kostkę, przyprawic i usmażyć na patelni. Warzywa obrać pokroić w kostkę, sparzyć we wrzotku gotując ok 2 min. Ciasto rozwałkować, wyciąć duże koła (w zależności od tego jakie duże chcemy pierożki) nałożyć farsz i skleic na kształt pieroga. Uformowane pierogi ułożyć na blaszcze, posypać górę przyprawami i piec w 200 stopniach ok 30 min. Smacznego.
Polecam do środka dodać trochę startego sera. Również pysznie będzie smakowało w środku z sosem bolognese. Oczywiście do środka może wrzucać swoje ulubione produkty napewno wyjdzie smacznie.