Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla wielbicieli pizzy, w nieco innym wydaniu ????????????
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 738
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424846
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10664
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336940
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 738
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424846
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10664
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336940
Składniki
Ciasto drożdżowe. Drożdże rozrobić z cukrem, niewielka ilością mąka, szczyptą soli oraz odrobiną wody. Odstawić na ok 10 min. Po tym czasie dodać mąkę, wodę, sól oraz zioła wyrobić ciasto pod koniec wlać olej i uformować kulke. Odstawić w ciepłe miejsce aby uroslo. W czasie gdy ciasto odpoczywa robimy farsz.
Kurczaka pokroić w kostkę, przyprawic i usmażyć na patelni. Warzywa obrać pokroić w kostkę, sparzyć we wrzotku gotując ok 2 min. Ciasto rozwałkować, wyciąć duże koła (w zależności od tego jakie duże chcemy pierożki) nałożyć farsz i skleic na kształt pieroga. Uformowane pierogi ułożyć na blaszcze, posypać górę przyprawami i piec w 200 stopniach ok 30 min. Smacznego.
Polecam do środka dodać trochę startego sera. Również pysznie będzie smakowało w środku z sosem bolognese. Oczywiście do środka może wrzucać swoje ulubione produkty napewno wyjdzie smacznie.