Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla wielbicieli pizzy, w nieco innym wydaniu ????????????
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7273
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2730
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20257
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 594
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7273
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2730
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20257
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 594
Składniki
Ciasto drożdżowe. Drożdże rozrobić z cukrem, niewielka ilością mąka, szczyptą soli oraz odrobiną wody. Odstawić na ok 10 min. Po tym czasie dodać mąkę, wodę, sól oraz zioła wyrobić ciasto pod koniec wlać olej i uformować kulke. Odstawić w ciepłe miejsce aby uroslo. W czasie gdy ciasto odpoczywa robimy farsz.
Kurczaka pokroić w kostkę, przyprawic i usmażyć na patelni. Warzywa obrać pokroić w kostkę, sparzyć we wrzotku gotując ok 2 min. Ciasto rozwałkować, wyciąć duże koła (w zależności od tego jakie duże chcemy pierożki) nałożyć farsz i skleic na kształt pieroga. Uformowane pierogi ułożyć na blaszcze, posypać górę przyprawami i piec w 200 stopniach ok 30 min. Smacznego.
Polecam do środka dodać trochę startego sera. Również pysznie będzie smakowało w środku z sosem bolognese. Oczywiście do środka może wrzucać swoje ulubione produkty napewno wyjdzie smacznie.