Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
trochę przerobiona wersja smakowitego startera,pak choi do zagryzania,na surowo smakuje super,tak samo wybornie jak surowa polędwica w towarzystwie cieciory ;-)
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 83
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 189
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 83
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 189
Składniki
ta wersja carpaccio poprzedzona była przygotowaniami dzień wcześniej,a mianowicie zamrożona,zawinięta w rulon folii polędwica i oczywiście namoczona i gotowana wcześniej ciecierzyca
polędwicę wyjmujemy z zamrażarki,dajemy jej chwilę na oddech i kroimy cieniutkie plastry,mniejsze ,większe,układamy na talerzu,oprószamy świeżo mielonym czarnym pieprzem i solą z młynka,podlewamy oliwą z oliwek i sokiem z ćwiartki cytryny,dodajemy listek pak choi i cieciorę i nieregularnie pokrojone ( w zasadzie pokruszone ) kawałki parmezanu i gotowe Smacznego ;-)