Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, słodkie pieczone buraki, ostra, orzechowa rukola i chrupiące orzechy, a to wszystko w towarzystwie grana padano i idealnie zbalansowanego dressingu.
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 215
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1709
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 148
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 215
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1709
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 148
Składniki
Buraki umyć i osuszyć. Zawinąć w folię aluminiową i ułożyć na blaszce do pieczenia. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temp. 190 stopni przez ok. 1 godzinę, aż będą miękkie. Lekko przestudzić i jeszcze ciepłe obrać ze skórki. Pokroić na bardzo cienkie plasterki (ok. 1-2 mm) ostrym nożem lub mandoliną do warzyw. Ułożyć w okrąg na talerzu, tak aby plasterki na siebie nachodziły. Orzechy podprażyć na suchej patelni. Na burakach ułożyć rukolę, starty ser, orzechy. Całość polać oliwą z oliwek, olejem lnianym i kremem balsamicznym. Doprawić solą i pieprzem.