Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, słodkie pieczone buraki, ostra, orzechowa rukola i chrupiące orzechy, a to wszystko w towarzystwie grana padano i idealnie zbalansowanego dressingu.
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 879
Połączenie polskich faworków (chrustu) i hiszpańskich churrosów – cienkie, sm...
Odsłon: 83
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 879
Połączenie polskich faworków (chrustu) i hiszpańskich churrosów – cienkie, sm...
Odsłon: 83
Składniki
Buraki umyć i osuszyć. Zawinąć w folię aluminiową i ułożyć na blaszce do pieczenia. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temp. 190 stopni przez ok. 1 godzinę, aż będą miękkie. Lekko przestudzić i jeszcze ciepłe obrać ze skórki. Pokroić na bardzo cienkie plasterki (ok. 1-2 mm) ostrym nożem lub mandoliną do warzyw. Ułożyć w okrąg na talerzu, tak aby plasterki na siebie nachodziły. Orzechy podprażyć na suchej patelni. Na burakach ułożyć rukolę, starty ser, orzechy. Całość polać oliwą z oliwek, olejem lnianym i kremem balsamicznym. Doprawić solą i pieprzem.