Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, słodkie pieczone buraki, ostra, orzechowa rukola i chrupiące orzechy, a to wszystko w towarzystwie grana padano i idealnie zbalansowanego dressingu.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1901
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3858
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3630
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 437
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1901
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3858
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3630
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 437
Składniki
Buraki umyć i osuszyć. Zawinąć w folię aluminiową i ułożyć na blaszce do pieczenia. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temp. 190 stopni przez ok. 1 godzinę, aż będą miękkie. Lekko przestudzić i jeszcze ciepłe obrać ze skórki. Pokroić na bardzo cienkie plasterki (ok. 1-2 mm) ostrym nożem lub mandoliną do warzyw. Ułożyć w okrąg na talerzu, tak aby plasterki na siebie nachodziły. Orzechy podprażyć na suchej patelni. Na burakach ułożyć rukolę, starty ser, orzechy. Całość polać oliwą z oliwek, olejem lnianym i kremem balsamicznym. Doprawić solą i pieprzem.