Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj coś lekkiego ale bardzo smacznego i dającego kolorytu na przyjęciu.
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37370
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 45
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 122
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 111
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37370
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 45
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 122
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 111
Składniki
Obieramy buraki, kładziemy na folii do pieczenia i posypujemy solą, pieprzem i ziołami. Zawijamy i wkładamy do piekarnika na 1-1,5 godziny pieczemy góra i dół 220 st C
Po upieczeniu wyjmujemy buraki studzimy i kroimy ostrym nożem na cienkie plasterki. Układamy na talerzu.
Na buraki kładziemy listki rukoli. Ilość zależy od waszych upodobań.
Gdy buraki są gotowe na talerzu robimy sos czyli wyciskamy sok z cytryny i dodaję 1 łyżkę miodu. Mieszamy aż miód rozpuści się i sos będzie gładki bez grudek.
Na buraki i rukolę posypujemy pestki słonecznika . Przed podaniem polewam sosem może być dosyć dużo. Jeśli buraki są słodkie to miodu możemy dodać mniej ale jak buraki nie są słodkie to możemy dodać więcej miodu. I tak oto mamy naszą przekąskę. Życzę smacznego