Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj coś lekkiego ale bardzo smacznego i dającego kolorytu na przyjęciu.
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 2814
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 232
Dziś przychodzę do Was z obiecanym przepisem na pyszny sernik z brzoskwiniami...
Odsłon: 109
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 2814
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 232
Dziś przychodzę do Was z obiecanym przepisem na pyszny sernik z brzoskwiniami...
Odsłon: 109
Składniki
Obieramy buraki, kładziemy na folii do pieczenia i posypujemy solą, pieprzem i ziołami. Zawijamy i wkładamy do piekarnika na 1-1,5 godziny pieczemy góra i dół 220 st C
Po upieczeniu wyjmujemy buraki studzimy i kroimy ostrym nożem na cienkie plasterki. Układamy na talerzu.
Na buraki kładziemy listki rukoli. Ilość zależy od waszych upodobań.
Gdy buraki są gotowe na talerzu robimy sos czyli wyciskamy sok z cytryny i dodaję 1 łyżkę miodu. Mieszamy aż miód rozpuści się i sos będzie gładki bez grudek.
Na buraki i rukolę posypujemy pestki słonecznika . Przed podaniem polewam sosem może być dosyć dużo. Jeśli buraki są słodkie to miodu możemy dodać mniej ale jak buraki nie są słodkie to możemy dodać więcej miodu. I tak oto mamy naszą przekąskę. Życzę smacznego