Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj coś lekkiego ale bardzo smacznego i dającego kolorytu na przyjęciu.
Obieramy buraki, kładziemy na folii do pieczenia i posypujemy solą, pieprzem i ziołami. Zawijamy i wkładamy do piekarnika na 1-1,5 godziny pieczemy góra i dół 220 st C
Po upieczeniu wyjmujemy buraki studzimy i kroimy ostrym nożem na cienkie plasterki. Układamy na talerzu.
Na buraki kładziemy listki rukoli. Ilość zależy od waszych upodobań.
Gdy buraki są gotowe na talerzu robimy sos czyli wyciskamy sok z cytryny i dodaję 1 łyżkę miodu. Mieszamy aż miód rozpuści się i sos będzie gładki bez grudek.
Na buraki i rukolę posypujemy pestki słonecznika . Przed podaniem polewam sosem może być dosyć dużo. Jeśli buraki są słodkie to miodu możemy dodać mniej ale jak buraki nie są słodkie to możemy dodać więcej miodu. I tak oto mamy naszą przekąskę.
Życzę smacznego
To był eksperyment-ale bardzo udany i pyszny.Zawsze to jakaś odmiana dotychcz...
Odsłon: 5720
Pasta, która nada się jako dodatek do mięs, warzyw, kanapek lub dpi do kraker...
Odsłon: 506
Bardzo smaczna i podzielna zapiekanka.
Odsłon: 57
Polędwiczki z indyka przygotujecie w kilka chwil. Duszone w śmietanowym sosi...
Odsłon: 114
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 587338
Bardzo smaczna i podzielna zapiekanka.
Odsłon: 57
Polędwiczki z indyka przygotujecie w kilka chwil. Duszone w śmietanowym sosi...
Odsłon: 114
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 587338
Składniki
Obieramy buraki, kładziemy na folii do pieczenia i posypujemy solą, pieprzem i ziołami. Zawijamy i wkładamy do piekarnika na 1-1,5 godziny pieczemy góra i dół 220 st C
Po upieczeniu wyjmujemy buraki studzimy i kroimy ostrym nożem na cienkie plasterki. Układamy na talerzu.
Na buraki kładziemy listki rukoli. Ilość zależy od waszych upodobań.
Gdy buraki są gotowe na talerzu robimy sos czyli wyciskamy sok z cytryny i dodaję 1 łyżkę miodu. Mieszamy aż miód rozpuści się i sos będzie gładki bez grudek.
Na buraki i rukolę posypujemy pestki słonecznika . Przed podaniem polewam sosem może być dosyć dużo. Jeśli buraki są słodkie to miodu możemy dodać mniej ale jak buraki nie są słodkie to możemy dodać więcej miodu. I tak oto mamy naszą przekąskę. Życzę smacznego
Przepisy Przekąski
Przekąski
Imprezowe kanapeczki
Przekąski
Imprezowe roladki z cukinią
Przekąski
Muffiny z cukinią
Przekąski
Tarta ze szparagami
Imprezowe kanapeczki
Te imprezowe kanapeczki zrobią furorę na każdym przyjęciu. Warstwy pikantnych...
Odsłon: 67
Imprezowe roladki z cukinią
Rolady z aromatycznym łososiem i twarożkiem są najczęściej wykonywane w szpin...
Odsłon: 172