Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj coś lekkiego ale bardzo smacznego i dającego kolorytu na przyjęciu.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1090
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2032
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 481
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1090
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2032
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 481
Składniki
Obieramy buraki, kładziemy na folii do pieczenia i posypujemy solą, pieprzem i ziołami. Zawijamy i wkładamy do piekarnika na 1-1,5 godziny pieczemy góra i dół 220 st C
Po upieczeniu wyjmujemy buraki studzimy i kroimy ostrym nożem na cienkie plasterki. Układamy na talerzu.
Na buraki kładziemy listki rukoli. Ilość zależy od waszych upodobań.
Gdy buraki są gotowe na talerzu robimy sos czyli wyciskamy sok z cytryny i dodaję 1 łyżkę miodu. Mieszamy aż miód rozpuści się i sos będzie gładki bez grudek.
Na buraki i rukolę posypujemy pestki słonecznika . Przed podaniem polewam sosem może być dosyć dużo. Jeśli buraki są słodkie to miodu możemy dodać mniej ale jak buraki nie są słodkie to możemy dodać więcej miodu. I tak oto mamy naszą przekąskę. Życzę smacznego