Do góry

Przekąski Przepis na:

Carpaccio z buraka-włoski przepis!

Carpaccio z buraka-włoski przepis!

Autor:

Przepisów i artykułów: 259 Ocena: 2510

Dodano:

Odsłon: 3501

Elegancka przekąska włoska w mojej kuchni włoskiej. Zapraszam na filmik

Składniki

  • 2 czerwone buraki ugotowane
  • garść rukoli
  • łyżka ziarenek z dyni
  • pół serka typu feta greckiego
  • sok z pół cytryny
  • sól
  • olej extravergine z oliwek
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Carpaccio z buraka-włoski przepis!

Przygotowanie

  1. Ugotowane buraki obieramy i kroimy na cienkie plasterki.
    Układamy na dużym płaskim talerzu.
    Na buraczki układamy rukolę, posypiemy ziarenkami z dyni,
    układamy nasz serek typu feta grecka (pokrojony w kosteczkę),
    pokropimy sokiem z cytryny ,posolimy ,polejemy olejem.

  2. Taka przekąska jest już gotowa do spożycia.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń