Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowo efektownie wyglądające danie sprawdzi się na każdej imprezie.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 348
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2764
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 902
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1655
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14456
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 348
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2764
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 902
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1655
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14456
Składniki
Drożdże rozetrzeć z cukrem, dodać ciepłe mleko i 2 łyżki mąki, wymieszać , odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Rozczyn połączyć z resztą mąki, jajkami, roztopionym masłem i szczyptą soli, dokładnie wyrobić i odstawić do wyrośnięcia. Cebule pokroić w piórka, dodać tymianek i zeszklić na oleju, doprawić solą i pieprzem, przestudzić. Ciasto rozwałkować, wykrawać szklanką koła, nakładać na środek farsz i ponacinać w 3 miejscach promieniście. Ciasto zlepić nad farszem. żółtko rozmącić z 2 łyżkami wody i szczypta soli. Posmarować knysze, wyłożyć je na blaszkę do pieczenia i wstawić do gorącego piekarnika -170 C. piec ok. 30 min.