Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowo efektownie wyglądające danie sprawdzi się na każdej imprezie.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4275
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 68
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 43
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 80
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 388
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4275
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 68
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 43
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 80
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 388
Składniki
Drożdże rozetrzeć z cukrem, dodać ciepłe mleko i 2 łyżki mąki, wymieszać , odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Rozczyn połączyć z resztą mąki, jajkami, roztopionym masłem i szczyptą soli, dokładnie wyrobić i odstawić do wyrośnięcia. Cebule pokroić w piórka, dodać tymianek i zeszklić na oleju, doprawić solą i pieprzem, przestudzić. Ciasto rozwałkować, wykrawać szklanką koła, nakładać na środek farsz i ponacinać w 3 miejscach promieniście. Ciasto zlepić nad farszem. żółtko rozmącić z 2 łyżkami wody i szczypta soli. Posmarować knysze, wyłożyć je na blaszkę do pieczenia i wstawić do gorącego piekarnika -170 C. piec ok. 30 min.