Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowo efektownie wyglądające danie sprawdzi się na każdej imprezie.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 129
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 2748
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3609
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 539
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 6681
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 129
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 2748
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3609
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 539
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 6681
Składniki
Drożdże rozetrzeć z cukrem, dodać ciepłe mleko i 2 łyżki mąki, wymieszać , odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Rozczyn połączyć z resztą mąki, jajkami, roztopionym masłem i szczyptą soli, dokładnie wyrobić i odstawić do wyrośnięcia. Cebule pokroić w piórka, dodać tymianek i zeszklić na oleju, doprawić solą i pieprzem, przestudzić. Ciasto rozwałkować, wykrawać szklanką koła, nakładać na środek farsz i ponacinać w 3 miejscach promieniście. Ciasto zlepić nad farszem. żółtko rozmącić z 2 łyżkami wody i szczypta soli. Posmarować knysze, wyłożyć je na blaszkę do pieczenia i wstawić do gorącego piekarnika -170 C. piec ok. 30 min.