Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowo efektownie wyglądające danie sprawdzi się na każdej imprezie.
Polecam. Pychota. Samo dobro.
Odsłon: 1054
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 138
Polecam smaczny , prosty do przygotowania krem śmietankowy połączony z serkie...
Odsłon: 5161
Polecam. Pychota. Samo dobro.
Odsłon: 1054
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 138
Polecam smaczny , prosty do przygotowania krem śmietankowy połączony z serkie...
Odsłon: 5161
Składniki
Drożdże rozetrzeć z cukrem, dodać ciepłe mleko i 2 łyżki mąki, wymieszać , odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Rozczyn połączyć z resztą mąki, jajkami, roztopionym masłem i szczyptą soli, dokładnie wyrobić i odstawić do wyrośnięcia. Cebule pokroić w piórka, dodać tymianek i zeszklić na oleju, doprawić solą i pieprzem, przestudzić. Ciasto rozwałkować, wykrawać szklanką koła, nakładać na środek farsz i ponacinać w 3 miejscach promieniście. Ciasto zlepić nad farszem. żółtko rozmącić z 2 łyżkami wody i szczypta soli. Posmarować knysze, wyłożyć je na blaszkę do pieczenia i wstawić do gorącego piekarnika -170 C. piec ok. 30 min.