Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna cebula w chrupiącym cieście , w sam raz na jesienny obiad.
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2248
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18021
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2015
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2248
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18021
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2015
Składniki
Cebulę obieramy. Kroimy w plastry ( mniej więcej na szerokośc 0,5 cm ). Posypujemy solą , pieprzem i cukrem z dwóch stron. Odstawiamy " do przegryzienia " na ok. 20 minut.
Mąkę rozrabiamy z jajkami i taką ilością wody , by ciasto miało konsystencję gęstej śmietany.Doprawiamy solą i pieprzem.Rozgrzewamy olej na patelni.
Cebulę moczymy w cieście. Smażymy z 2 stron na złoty kolor. Zajadamy z ulubionymi sosami np. majonezowym i ketchupem.