Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna cebula w chrupiącym cieście , w sam raz na jesienny obiad.
Kurczak ciacciatore to włoskie danie oznaczające "kurczaka po myśliwsku". Jes...
Odsłon: 54
Jeśli kiedykolwiek będziesz chciał zaskoczyć bliskich naprawdę efektownym des...
Odsłon: 1128
Kurczak ciacciatore to włoskie danie oznaczające "kurczaka po myśliwsku". Jes...
Odsłon: 54
Jeśli kiedykolwiek będziesz chciał zaskoczyć bliskich naprawdę efektownym des...
Odsłon: 1128
Składniki
Cebulę obieramy. Kroimy w plastry ( mniej więcej na szerokośc 0,5 cm ). Posypujemy solą , pieprzem i cukrem z dwóch stron. Odstawiamy " do przegryzienia " na ok. 20 minut.
Mąkę rozrabiamy z jajkami i taką ilością wody , by ciasto miało konsystencję gęstej śmietany.Doprawiamy solą i pieprzem.Rozgrzewamy olej na patelni.
Cebulę moczymy w cieście. Smażymy z 2 stron na złoty kolor. Zajadamy z ulubionymi sosami np. majonezowym i ketchupem.