Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
...bardzo smaczne i proste do zrobienia. Z podanych składników wychodzi ok 10 cebularzy
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36643
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 3617
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 532
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 2911
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36643
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 3617
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 532
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 2911
Składniki
Do miski wsypujemy mąkę; robimy dołek wlewamy lekko podgrzane mleko i wkruszamy drożdże, posypujemy cukrem. Przykrywamy ściereczkę i odstawiamy na ok 10 minut do wyrośnięcia.
Po tym czasie dodajemy jajo, olej, łyżeczkę soli. Wyrabiamy ciasto i pozostawiamy przykrywamy ściereczką odstawiamy do wyrośnięcia.
W tym czasie kroimy cebulę w kosteczkę, smażymy na maśle. Doprawiamy solą i pieprzem.
Jak ciasto podwoi swoją objętość, formujemy kulki; układamy ba blasze wyłożonej papierem i zostawiamy jeszcze kilka chwil ok 15 min w cieple do wyrośnięcia. Następnie kule spłaszczamy za pomocą dna szklanki. We wgłębienia wkładamy cebulę i posypujemy makiem. Pieczemy w piekarniku 160-170°C do zrumienienia ok. 20-30 min...