Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie cebule moglibyśmy jeść każdego dnia, są tak pyszne. Polecam ten przepis wszystkim ,którzy jeszcze nie próbowali pieczonych cebul. Zapraszam do obejrzenia filmu.
Najlepsza surówka z buraków, jabłka i cebuli, na niedzielę np. do kotletów sc...
Odsłon: 35
Tradycyjny domowy obiad świąteczny z roladami ze schabu i pysznym nadzieniem...
Odsłon: 470
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 213
Najlepsza surówka z buraków, jabłka i cebuli, na niedzielę np. do kotletów sc...
Odsłon: 35
Tradycyjny domowy obiad świąteczny z roladami ze schabu i pysznym nadzieniem...
Odsłon: 470
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 213
Składniki
Cebulę obrać ,opłukać , na części górnej przekroić na krzyż. Włożyć na brytfankę , wlać wodę dodać ocet, położyć cebulę do brytfanki, posolic na wierzchu i i polać każdą cebule oliwą z oliwek. Możemy też posypać cebulę organem. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i wstawiamy brytfank e na sam dół piekarnika. Piekarnik właczony funkcja góra, dół i pieczemy przez 25 minut w temperaturze 180 stopni potem zwiększamy temperaturę do 200 stopni i pieczemy przez 60 minut. W czasie pieczenia sprawdzamy czy woda nie wyparowała ,jeśli tak to należy podlać nasze cebule. Cebule sprawdzamy patyczkiem od szaszłyków czy są miękkie. Takie cebule po upieczeniu są słodziutkie i znikają z talerza w mgnieniu oka. Zapraszam do mojej książki kulinarnej na smakerze, przepisy można wydrukować lub na mój kanał na You Tube. Zapraszam do obejrzenia filmu.