Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jarmuż, to prawdziwa bomba witaminowa i źródło błonnika, kwasu foliowego oraz wapnia. Najlepiej spożywać go na surowo, ale co zrobić jeśli np. nasze dzieci szczypie w język ? Może chipsy ! To magiczne słowo powinno zrobić swoje :)
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 319
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15075
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3033
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 319
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15075
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3033
Składniki
Świeże liście jarmużu, bez zdrewniałych łodyg (wybieramy same karbowane części liści), wkładamy do miski
Do oliwy dodajemy szczyptę soli oraz ulubione przyprawy, ja dodałam mieloną papryczkę chili, aby nadać nieco ostrości chipsom. Tak przygotowany sos wlewamy do miski z jarmużem. Całość dokładnie mieszamy, najlepiej dłońmi w ten sposób każdy listek przejdzie przyprawami.
Liście układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 150 stopni i pieczemy około 5 do 7 minut maksymalnie. Pilnujemy pieczenia, aby liście się nie spaliły, a jednocześnie były chrupiąca. Smacznego.