Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jarmuż, to prawdziwa bomba witaminowa i źródło błonnika, kwasu foliowego oraz wapnia. Najlepiej spożywać go na surowo, ale co zrobić jeśli np. nasze dzieci szczypie w język ? Może chipsy ! To magiczne słowo powinno zrobić swoje :)
Jeśli pistacje to twoja słabość, te pączki skradną twoje serca od pierwszego...
Odsłon: 1105
Dwa blaty kakaowego ciasta biszkoptowego przełożonego kremem na bazie masła,...
Odsłon: 1576
Roladki z kurczaka ze szpinakiem, mozzarellą i marchewką, to elegancki obiad,...
Odsłon: 4472
Makaron z pieczarkami w sosie śmietanowym, to świetny pomysł na smaczny obiad...
Odsłon: 114
Jeśli pistacje to twoja słabość, te pączki skradną twoje serca od pierwszego...
Odsłon: 1105
Dwa blaty kakaowego ciasta biszkoptowego przełożonego kremem na bazie masła,...
Odsłon: 1576
Roladki z kurczaka ze szpinakiem, mozzarellą i marchewką, to elegancki obiad,...
Odsłon: 4472
Makaron z pieczarkami w sosie śmietanowym, to świetny pomysł na smaczny obiad...
Odsłon: 114
Składniki
Świeże liście jarmużu, bez zdrewniałych łodyg (wybieramy same karbowane części liści), wkładamy do miski
Do oliwy dodajemy szczyptę soli oraz ulubione przyprawy, ja dodałam mieloną papryczkę chili, aby nadać nieco ostrości chipsom. Tak przygotowany sos wlewamy do miski z jarmużem. Całość dokładnie mieszamy, najlepiej dłońmi w ten sposób każdy listek przejdzie przyprawami.
Liście układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 150 stopni i pieczemy około 5 do 7 minut maksymalnie. Pilnujemy pieczenia, aby liście się nie spaliły, a jednocześnie były chrupiąca. Smacznego.