Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zamiast tradycyjnych chipsów ziemniaczanych przygotuj chrupiące chipsy z jarmużu. Będą o wiele zdrowsze i mniej kaloryczne. Idealnie sprawdzą się na wieczór przed telewizorem lub na spotkanie ze znajomymi. Przepis jest banalnie prosty. Zobaczcie sami!
Przepyszna sałatka nie tylko na święta z makaronem ryżowym nitki, kurczakiem,...
Odsłon: 363
Śledź w oleju z cebulką i żurawiną suszoną. Do tego ziemniaki w mundurkach. W...
Odsłon: 44
Przepyszna sałatka nie tylko na święta z makaronem ryżowym nitki, kurczakiem,...
Odsłon: 363
Śledź w oleju z cebulką i żurawiną suszoną. Do tego ziemniaki w mundurkach. W...
Odsłon: 44
Składniki
Liście jarmużu opłucz i osusz. Następnie pokrój je na mniejsze kawałki.
Pokrojone liście jarmużu przełóż do miski. Dodaj oliwę, ziarna sezamu i sól. Całość wymieszaj, tak aby jarmuż był pokryty z każdej strony oliwą z przyprawami.
Blachę piekarnika wyściel papierem do pieczenia. Liście jarmużu rozmieść równomiernie na całej powierzchni - kawałki nie powinny się ze sobą stykać.
Chipsy z jarmużu wstaw do piekarnika. Piecz w temperaturze około 120-130 stopni (termoobieg) przez około 7-10 minut. Gotowe!