Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zamiast tradycyjnych chipsów ziemniaczanych przygotuj chrupiące chipsy z jarmużu. Będą o wiele zdrowsze i mniej kaloryczne. Idealnie sprawdzą się na wieczór przed telewizorem lub na spotkanie ze znajomymi. Przepis jest banalnie prosty. Zobaczcie sami!
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18114
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 517
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 988
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7533
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8868
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18114
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 517
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 988
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7533
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8868
Składniki
Liście jarmużu opłucz i osusz. Następnie pokrój je na mniejsze kawałki.
Pokrojone liście jarmużu przełóż do miski. Dodaj oliwę, ziarna sezamu i sól. Całość wymieszaj, tak aby jarmuż był pokryty z każdej strony oliwą z przyprawami.
Blachę piekarnika wyściel papierem do pieczenia. Liście jarmużu rozmieść równomiernie na całej powierzchni - kawałki nie powinny się ze sobą stykać.
Chipsy z jarmużu wstaw do piekarnika. Piecz w temperaturze około 120-130 stopni (termoobieg) przez około 7-10 minut. Gotowe!