Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zamiast tradycyjnych chipsów ziemniaczanych przygotuj chrupiące chipsy z jarmużu. Będą o wiele zdrowsze i mniej kaloryczne. Idealnie sprawdzą się na wieczór przed telewizorem lub na spotkanie ze znajomymi. Przepis jest banalnie prosty. Zobaczcie sami!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11157
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4919
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1080
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9679
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1441
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11157
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4919
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1080
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9679
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1441
Składniki
Liście jarmużu opłucz i osusz. Następnie pokrój je na mniejsze kawałki.
Pokrojone liście jarmużu przełóż do miski. Dodaj oliwę, ziarna sezamu i sól. Całość wymieszaj, tak aby jarmuż był pokryty z każdej strony oliwą z przyprawami.
Blachę piekarnika wyściel papierem do pieczenia. Liście jarmużu rozmieść równomiernie na całej powierzchni - kawałki nie powinny się ze sobą stykać.
Chipsy z jarmużu wstaw do piekarnika. Piecz w temperaturze około 120-130 stopni (termoobieg) przez około 7-10 minut. Gotowe!