Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zamiast tradycyjnych chipsów ziemniaczanych przygotuj chrupiące chipsy z jarmużu. Będą o wiele zdrowsze i mniej kaloryczne. Idealnie sprawdzą się na wieczór przed telewizorem lub na spotkanie ze znajomymi. Przepis jest banalnie prosty. Zobaczcie sami!
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 273
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 3356
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1843
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3569
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 29409
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 273
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 3356
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1843
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3569
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 29409
Składniki
Liście jarmużu opłucz i osusz. Następnie pokrój je na mniejsze kawałki.
Pokrojone liście jarmużu przełóż do miski. Dodaj oliwę, ziarna sezamu i sól. Całość wymieszaj, tak aby jarmuż był pokryty z każdej strony oliwą z przyprawami.
Blachę piekarnika wyściel papierem do pieczenia. Liście jarmużu rozmieść równomiernie na całej powierzchni - kawałki nie powinny się ze sobą stykać.
Chipsy z jarmużu wstaw do piekarnika. Piecz w temperaturze około 120-130 stopni (termoobieg) przez około 7-10 minut. Gotowe!