Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zamiast tradycyjnych chipsów ziemniaczanych przygotuj chrupiące chipsy z jarmużu. Będą o wiele zdrowsze i mniej kaloryczne. Idealnie sprawdzą się na wieczór przed telewizorem lub na spotkanie ze znajomymi. Przepis jest banalnie prosty. Zobaczcie sami!
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 570
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 732
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 222
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 570
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 732
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 222
Składniki
Liście jarmużu opłucz i osusz. Następnie pokrój je na mniejsze kawałki.
Pokrojone liście jarmużu przełóż do miski. Dodaj oliwę, ziarna sezamu i sól. Całość wymieszaj, tak aby jarmuż był pokryty z każdej strony oliwą z przyprawami.
Blachę piekarnika wyściel papierem do pieczenia. Liście jarmużu rozmieść równomiernie na całej powierzchni - kawałki nie powinny się ze sobą stykać.
Chipsy z jarmużu wstaw do piekarnika. Piecz w temperaturze około 120-130 stopni (termoobieg) przez około 7-10 minut. Gotowe!