Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowaną rybę można podać na ciepło lub na zimno. Może być przystawką lub w towarzystwie pieczonych ziemniaków, daniem głównym. Sos zaś doskonale komponuje się z różnymi rodzajami ryb czy mięs.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1267
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 660
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1373
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1267
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 660
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1373
Składniki
Jajka ugotować na twardo, obrać i oddzielić żółtka od białek. Żółtka dokładnie rozgnieć widelcem, wymieszać z chrzanem i drobno posiekanym szczypiorkiem.
Płaty ryby rozmrozić, opłukać i osuszyć. Pokroić na małe kawałki. Posypać czosnkiem. Panierować w mące i smażyć na głębokim, rozgrzanym oleju. Osączyć z nadmiaru tłuszczu. Ułożyć na talerzu. Poprawić solą i pieprzem. Podawać z sosem chrzanowym i cząstkami cytryny.