Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 1650
Dodano: 09.05.2011
Odsłon: 39214
3-4 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oliwie
Do misy wsypujemy mąkę pszenną oraz żytnią, dodajemy drożdże, suchy zakwas, podsmażoną cebulę, sól i zalewamy letnią wodą
Całość dokładnie wymierzać i odstawić na ok 2-30 minut pod przykryciem
Ciasto przekładamy do podłużnej foremki (ok 30x10x7cm) i odstawiamy na godzinę żeby wyrosło, wierzch można posypać mąka
Wyrośnięte ciasto wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni z termoobiegiem na środkową półkę i pieczemy ok 50-60 minut
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

gochna55 18 stycznia 2017Zgłoś do usunięcia
Do upieczenia!3 Kto głosował? | Odpowiedz

Joanna 27 grudnia 2012Zgłoś do usunięcia
Wygląda pysznie :)3 Kto głosował? | Odpowiedz

szynszylka 11 maja 2011Zgłoś do usunięcia
wydaje mi się żeby konsystencja była zachowana to do mąki powinno być dodane łącznie ok 300 ml płynuniestety nie wiem ile powinno się dodać płynnego zakwasu
3 Kto głosował? | Odpowiedz

tytusa_mama 11 maja 2011Zgłoś do usunięcia
a ile dac zakwasu jak mam płynny nie suszony?i ile wtedy wody?3 Kto głosował? | Odpowiedz