Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chleb faszerowany to doskonała przekąska na ciepło, do której możecie wykorzystać produkty zalegające Wam w lodówce. Podstawowymi składnikami są oczywiście chleb i ser żółty. Jego smak można wzbogacić o dodatek, pieczarek, papryki, szynki i świeżych ziół oraz ulubionych przypraw. Po 20 minutach w piekarniku przekąska jest gotowa do serwowania gościom.
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 216
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 964
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 509
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666477
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 216
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 964
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 509
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666477
Składniki
Ser zetrzyj na tarce na drobnych oczkach. Szynkę pokrój w kostkę.
Na patelni rozgrzej 2-3 łyżki oleju. Cebulę pokrój w drobną kostkę i podsmaż na złoty kolor. Dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę. Pieczarki umyj, pokrój na plasterki i podsmaż na patelni do momentu odparowania wody. Podsmażone pieczarki zdejmij z patelni.
Paprykę pokrój w równą kostkę. Podsmaż ją na patelni z odrobiną oleju.
Chleb ponacinaj w poprzeczne paski. W nacięcia powkładaj podsmażone pieczarki z papryką oraz kawałki szynki. Faszerowany chleb oprósz tartym serem żółtym i poszatkowaną natką pietruszki.
Piekarnik rozgrzej do 180 stopni (grzałka góra-dół). Chleb faszerowany piecz przez około 20 minut (do zrumienienia). Upieczony chlebek oprósz posiekanym szczypiorkiem. Serwuj na ciepło z ulubionymi sosami.