Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11971
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1326
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12624
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3893
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11971
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1326
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12624
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3893
Składniki
wszystkie suche składniki wsypać do miski, dodać zakwas i letnią wodę tylko wody nie wlewać od razu całej tylko w miarę potrzeby, ,żeby ciasto nie było zbyt rzadkie ani zbyt twarde, wyrobić mikserem (końcówki haki). Odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Przełożyć do keksówki i ponownie odstawić do wyrośnięcia. Wstawić do piekarnika, w piekarniku umieścić naczynie z wodą. Piec w 180 stopniach godzinę. Smacznego