Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
domowy chleb pszenny
mąkę przesiewam przez sito do miski wkładamy wszystkie składniki i wyrabiamy energicznie ciasto aż będzie odstawało od ręki minimum 15 minut
przekładam ciasto do plastikowej większej miski którą wysypuję mąką i przekładam ciasto posypuję też mąką i nakrywam ściereczką do wyrośnięcia na okolo 40 min czasmi trzeba więcej czasu jeśli jest zimno w pomieszczeniu
ja zawsze robię 3 porcje z których wychodzą 2 chlebki w blaszce i około 12 bułeczek
wszystko idealnie sie mrozi i jest świeże zawsze
gdy ciasto podwoi swoją objętość wykładam na stolnicę i formuje bułeczki układam je na blaszce
blaszki na chleb posypuję mąką i układam ciasto
i odstawiam do wyrośnięcia na 30min
następnie wkładam do nagrzanego piekarnika 230 stopni na 30 min
po 15 minutach pieczenia należy spryskać bułki wodą i tę czynność trzeba powtórzyć kilka razy wtedy jest skórka chrupiąca
oddzielnie piekę bułki a potem chleb
po upieczeniu wyjmuje na kratkę aby wystygł
najlepszy ciepły z masłem smacznego
długo szukałam idealnego przepisu na chleb który będzie mi smakował:) w końcu...
Odsłon: 3494
Krokiety z mięsem idealnie sprawdzą się do barszczu czerwonego lub ulubionego...
Odsłon: 1405
Jako, ze najlepszym z warzyw jest kotlet z karkowki, polecam .Wspaniale, prze...
Odsłon: 19061
Krokiety z mięsem idealnie sprawdzą się do barszczu czerwonego lub ulubionego...
Odsłon: 1405
Jako, ze najlepszym z warzyw jest kotlet z karkowki, polecam .Wspaniale, prze...
Odsłon: 19061
Składniki
mąkę przesiewam przez sito do miski wkładamy wszystkie składniki i wyrabiamy energicznie ciasto aż będzie odstawało od ręki minimum 15 minut przekładam ciasto do plastikowej większej miski którą wysypuję mąką i przekładam ciasto posypuję też mąką i nakrywam ściereczką do wyrośnięcia na okolo 40 min czasmi trzeba więcej czasu jeśli jest zimno w pomieszczeniu ja zawsze robię 3 porcje z których wychodzą 2 chlebki w blaszce i około 12 bułeczek wszystko idealnie sie mrozi i jest świeże zawsze
gdy ciasto podwoi swoją objętość wykładam na stolnicę i formuje bułeczki układam je na blaszce blaszki na chleb posypuję mąką i układam ciasto i odstawiam do wyrośnięcia na 30min następnie wkładam do nagrzanego piekarnika 230 stopni na 30 min
po 15 minutach pieczenia należy spryskać bułki wodą i tę czynność trzeba powtórzyć kilka razy wtedy jest skórka chrupiąca
oddzielnie piekę bułki a potem chleb po upieczeniu wyjmuje na kratkę aby wystygł najlepszy ciepły z masłem smacznego
Przepisy Pieczywo
Pieczywo
Szybki chlebek z sezamem
Pieczywo
Chlebek odrywany serowo-czosnkowy
Pieczywo
Bułki z nadzieniem pieczarkowym.
Pieczywo
Chleb drożdżowy bengalski, pewniak, robić wieczorem
Szybki chlebek z sezamem
Zwykły chlebek na drożdżach z dodatkiem sezamu. W środku delikatny i mięciut...
Odsłon: 1837
Chlebek odrywany serowo-czosnkowy
Ten chlebek to hit do grilla. Polecam, bo jest pyszny! Przygotowanie jest łat...
Odsłon: 430