Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chleb smażony w jajku to przysmak kojarzony przez wielu z nas z beztroskimi latami dzieciństwa. Był popularny zwłaszcza w czasach PRL, kiedy półki sklepowe świeciły pustkami, a gospodynie wykorzystywały wszystko, co aktualnie znajdowało się w ich kuchni. Nic bowiem nie mogło się zmarnować. Dzisiaj do tego smaku podchodzimy z sentymentem, a tosty w jajku przygotowujemy na wiele różnych sposobów, dodając do nich słodkie bądź słone dodatki. Fot. Narodowe Archiwum Cyfrowe.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 3431
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 495
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 292
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 6848
Lekki krem ogórkowy z pewnością sprawdzi się na te letnie upały (oby kilka dn...
Odsłon: 298
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 3431
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 495
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 292
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 6848
Lekki krem ogórkowy z pewnością sprawdzi się na te letnie upały (oby kilka dn...
Odsłon: 298
Składniki
Chleb pokrój w kromki.
Do głębokiego talerza wbij jajka i roztrzep je przy użyciu trzepaczki lub widelca. Dodaj odrobinę soli.
Na patelni rozgrzej masło. Chleb namocz w jajku i smaż na złoty kolor z dwóch stron.
Chleb smażony w jajku możesz podać solo lub w towarzystwie słonych bądź słodkich dodatków.