Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chleb smażony w jajku to przysmak kojarzony przez wielu z nas z beztroskimi latami dzieciństwa. Był popularny zwłaszcza w czasach PRL, kiedy półki sklepowe świeciły pustkami, a gospodynie wykorzystywały wszystko, co aktualnie znajdowało się w ich kuchni. Nic bowiem nie mogło się zmarnować. Dzisiaj do tego smaku podchodzimy z sentymentem, a tosty w jajku przygotowujemy na wiele różnych sposobów, dodając do nich słodkie bądź słone dodatki. Fot. Narodowe Archiwum Cyfrowe.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 5053
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 419426
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 5053
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 419426
Składniki
Chleb pokrój w kromki.
Do głębokiego talerza wbij jajka i roztrzep je przy użyciu trzepaczki lub widelca. Dodaj odrobinę soli.
Na patelni rozgrzej masło. Chleb namocz w jajku i smaż na złoty kolor z dwóch stron.
Chleb smażony w jajku możesz podać solo lub w towarzystwie słonych bądź słodkich dodatków.