Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chleb smażony w jajku to przysmak kojarzony przez wielu z nas z beztroskimi latami dzieciństwa. Był popularny zwłaszcza w czasach PRL, kiedy półki sklepowe świeciły pustkami, a gospodynie wykorzystywały wszystko, co aktualnie znajdowało się w ich kuchni. Nic bowiem nie mogło się zmarnować. Dzisiaj do tego smaku podchodzimy z sentymentem, a tosty w jajku przygotowujemy na wiele różnych sposobów, dodając do nich słodkie bądź słone dodatki. Fot. Narodowe Archiwum Cyfrowe.
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 942
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 426
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15290
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1880
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 942
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 426
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15290
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1880
Składniki
Chleb pokrój w kromki.
Do głębokiego talerza wbij jajka i roztrzep je przy użyciu trzepaczki lub widelca. Dodaj odrobinę soli.
Na patelni rozgrzej masło. Chleb namocz w jajku i smaż na złoty kolor z dwóch stron.
Chleb smażony w jajku możesz podać solo lub w towarzystwie słonych bądź słodkich dodatków.