Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chleb smażony w jajku to przysmak kojarzony przez wielu z nas z beztroskimi latami dzieciństwa. Był popularny zwłaszcza w czasach PRL, kiedy półki sklepowe świeciły pustkami, a gospodynie wykorzystywały wszystko, co aktualnie znajdowało się w ich kuchni. Nic bowiem nie mogło się zmarnować. Dzisiaj do tego smaku podchodzimy z sentymentem, a tosty w jajku przygotowujemy na wiele różnych sposobów, dodając do nich słodkie bądź słone dodatki. Fot. Narodowe Archiwum Cyfrowe.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2173
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3282
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1341
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2090
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2173
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3282
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1341
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2090
Składniki
Chleb pokrój w kromki.
Do głębokiego talerza wbij jajka i roztrzep je przy użyciu trzepaczki lub widelca. Dodaj odrobinę soli.
Na patelni rozgrzej masło. Chleb namocz w jajku i smaż na złoty kolor z dwóch stron.
Chleb smażony w jajku możesz podać solo lub w towarzystwie słonych bądź słodkich dodatków.