Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chleb smażony w jajku to przysmak kojarzony przez wielu z nas z beztroskimi latami dzieciństwa. Był popularny zwłaszcza w czasach PRL, kiedy półki sklepowe świeciły pustkami, a gospodynie wykorzystywały wszystko, co aktualnie znajdowało się w ich kuchni. Nic bowiem nie mogło się zmarnować. Dzisiaj do tego smaku podchodzimy z sentymentem, a tosty w jajku przygotowujemy na wiele różnych sposobów, dodając do nich słodkie bądź słone dodatki. Fot. Narodowe Archiwum Cyfrowe.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3847
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 633
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3836
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 408
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 765
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3847
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 633
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3836
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 408
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 765
Składniki
Chleb pokrój w kromki.
Do głębokiego talerza wbij jajka i roztrzep je przy użyciu trzepaczki lub widelca. Dodaj odrobinę soli.
Na patelni rozgrzej masło. Chleb namocz w jajku i smaż na złoty kolor z dwóch stron.
Chleb smażony w jajku możesz podać solo lub w towarzystwie słonych bądź słodkich dodatków.