Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336591
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3501
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422573
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2404
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336591
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3501
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422573
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2404
Składniki
Mąkę, ziarna i sól, cukier i pokruszine drożdże wymieszać dokładnie. zalać ciepłą wodą i wyrobić ciasto (ciasto będzie luźne, ale takie ma być). Odstawić do wyrośnięcia na 20 min.
Wyrobić ponownie, można porządnie rozmieszać łyżką i przełożyć do natłuszczonych foremek keksowych. Odstawić do wyrośnięcia, (czas rośnięcia trzeba wyczuć, z pewnością nie musi podwoić objętości - rośnie bardzo krótko i wystarczy jak trochę podrośnie, inaczej może się nie udać; u mnie rósł około 20 minut).
Piec około 1 godziny (piekłam 50 minut) w temperaturze 230ºC. Termoobieg przepis pochodzi z blogu mojewypieki.