Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14308
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19444
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13126
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1774
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14308
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19444
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13126
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1774
Składniki
Mąkę, ziarna i sól, cukier i pokruszine drożdże wymieszać dokładnie. zalać ciepłą wodą i wyrobić ciasto (ciasto będzie luźne, ale takie ma być). Odstawić do wyrośnięcia na 20 min.
Wyrobić ponownie, można porządnie rozmieszać łyżką i przełożyć do natłuszczonych foremek keksowych. Odstawić do wyrośnięcia, (czas rośnięcia trzeba wyczuć, z pewnością nie musi podwoić objętości - rośnie bardzo krótko i wystarczy jak trochę podrośnie, inaczej może się nie udać; u mnie rósł około 20 minut).
Piec około 1 godziny (piekłam 50 minut) w temperaturze 230ºC. Termoobieg przepis pochodzi z blogu mojewypieki.