Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
chłodnik rzodkiewkowo-miętowy z miodem, kwasem chlebowym i grzankami z chleba prądnickiego
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2335
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1456
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 537
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3622
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1334
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2335
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1456
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 537
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3622
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1334
Składniki
GRZANKI Kromki chleba kroję na paski. Piekarnik rozgrzewam do 170 stopni Celsjusza. Blachę wykładam papierem do pieczenia. Rozkładam paski chleba. Zalewam je miodem pitnym. Przyprawiam. Na koniec skrapiam olejem. Piekę około 10-12 minut, odwracam na drugą stronę i piekę 7-9 minut. Wyjmuję z piekarnika i odstawiam na bok do ostudzenia.
CHŁODNIK Jogurt naturalny i połowę startej rzodkiewki umieszczam w misie blendera. Miksuję chwilę. Dodaję szczyptę soli, pozostałą rzodkiewkę, miód, nasiona chia, orzechy i posiekaną miętę. Mieszam. Odstawiam do lodówki do schłodzenia. Dolewam kwas chlebowy i mieszam łyżką. Podaję z grzankami miodowymi ozdabiając kiełkami rzodkiewki.