Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
chłodnik rzodkiewkowo-miętowy z miodem, kwasem chlebowym i grzankami z chleba prądnickiego
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 98
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 1253
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 782
Któż nie kocha pomidorowej. Klasyczny przepis zna każda gospodyni domowa, ale...
Odsłon: 906
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 98
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 1253
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 782
Któż nie kocha pomidorowej. Klasyczny przepis zna każda gospodyni domowa, ale...
Odsłon: 906
Składniki
GRZANKI Kromki chleba kroję na paski. Piekarnik rozgrzewam do 170 stopni Celsjusza. Blachę wykładam papierem do pieczenia. Rozkładam paski chleba. Zalewam je miodem pitnym. Przyprawiam. Na koniec skrapiam olejem. Piekę około 10-12 minut, odwracam na drugą stronę i piekę 7-9 minut. Wyjmuję z piekarnika i odstawiam na bok do ostudzenia.
CHŁODNIK Jogurt naturalny i połowę startej rzodkiewki umieszczam w misie blendera. Miksuję chwilę. Dodaję szczyptę soli, pozostałą rzodkiewkę, miód, nasiona chia, orzechy i posiekaną miętę. Mieszam. Odstawiam do lodówki do schłodzenia. Dolewam kwas chlebowy i mieszam łyżką. Podaję z grzankami miodowymi ozdabiając kiełkami rzodkiewki.