Chłopska patelnia, usmażone kawałki mięsa z cebulą podane z chlebem jako ciepła przekąska.
Chłopska patelnia.
Składniki
- kawałki boczku 15 dag
- kawałki karczku 15 dag
- kawałki schabu 15 dag
- Cebula 2 szt.
- Sól do smaku
- Pieprz ziołowy do smaku
- majeranek 1 łyżka
- Smalec
Składniki
- kawałki boczku 15 dag
- kawałki karczku 15 dag
- kawałki schabu 15 dag
- Cebula 2 szt.
- Sól do smaku
- Pieprz ziołowy do smaku
- majeranek 1 łyżka
- Smalec

Etapy przygotowania
Kawałki mięs przyprawiamy pieprzem ziołowym i solą do smaku i smażymy na gorącym tłuszczu na rumiany kolor. W między czasie obieramy cebule i kroimy je w pół plastry, solimy, pieprzymy i posypujemy majerankiem.
Gdy mięso będzie usmażone na rumiany kolor dodajemy cebulę i dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu do miękkości mięsa i ładnego zeszklenia się cebuli. Usmażone mięso z cebulą podajemy z pieczywem. Smacznego!!!
Przepis w Waszym wykonaniu (2)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy
Placki z surowych tartych ziemniaków oraz cebuli. Kiedyś częsty gość w naszyc...
Odsłon: 328
Ostatnio komentowane przepisy
Placki z surowych tartych ziemniaków oraz cebuli. Kiedyś częsty gość w naszyc...
Odsłon: 328



Składniki
- kawałki boczku 15 dag
- kawałki karczku 15 dag
- kawałki schabu 15 dag
- Cebula 2 szt.
- Sól do smaku
- Pieprz ziołowy do smaku
- majeranek 1 łyżka
- Smalec
Kawałki mięs przyprawiamy pieprzem ziołowym i solą do smaku i smażymy na gorącym tłuszczu na rumiany kolor. W między czasie obieramy cebule i kroimy je w pół plastry, solimy, pieprzymy i posypujemy majerankiem.
Gdy mięso będzie usmażone na rumiany kolor dodajemy cebulę i dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu do miękkości mięsa i ładnego zeszklenia się cebuli. Usmażone mięso z cebulą podajemy z pieczywem. Smacznego!!!