Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 129 Ocena: 4957
Dodano: 21.05.2010
Odsłon: 18391
5-6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Z podanych składników zagnieść ciasto i wstawić do lodówki na godzinę w tym czasie zrobić farsz;cebulę drobno kroimy i smażymy na złoto,dodać przeciśnięty przez praske czosnek i kiszkę pokrojoną na małe kawałki wszystko to razem smażyć do połaczenia się składników cały czas mieszając,doprawić musztardą solą i pieprzem,wystudzić.Ciasto podzielić na 2 części każdą rozwałkować na kształt elipsy położyć połowę farszu i zlepić dużego pieroga to samo z drugą częścia ciasta,wyjdą nam 2 duże pierogi,ułożyć na blaszce posmarowanej olejem z wierzchu pomarować rozbełtanym jajkiem i posypac kminkiem piec 30 minut w 180 stopniach.Życzę smacznego.
Na skróty
Komentarze do przepisu (6)

wiola1100 24 maja 2010Zgłoś do usunięcia
droga agatta 81 nam te dwa pierogi wystarczyły z mężem na 2 dni a w drugim dniu były jeszcze lepsze gdyż ciasto zwilgotniało od kaszanki także spokojnie jest czym sobie pojeść,pozdrawiam5 Kto głosował? | Odpowiedz

agatta81 24 maja 2010Zgłoś do usunięcia
Droga Wiolu czy tymi dwoma pierogami najedzą sie dwie dorosłe osoby? Mam na nie chrapkę i nie wiem czy dwa pierogi na dwie osoby wystarcza? Pozdrawiam:)0 Kto głosował? | Odpowiedz

nelakornelia 24 maja 2010Zgłoś do usunięcia
no proszę, nie ma to jak niezawodna i kreatywna wiola1100 :D5 Kto głosował? | Odpowiedz

wioleta333 21 maja 2010Zgłoś do usunięcia
fantastyczny pomysł z kaszanką ,napewno zrobię ......5 Kto głosował? | Odpowiedz

Hanix1984 21 maja 2010Zgłoś do usunięcia
Super sprawa. Kupuję wszystko !!!!5 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 21 maja 2010Zgłoś do usunięcia
super pomysł, moj mąż uwielbia kaszankę, musze wypróbować, pzdr5 Kto głosował? | Odpowiedz