Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pieróg z kaszanką doskonały do barszczyku
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 404
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8669
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2994
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 950
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 404
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8669
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2994
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 950
Składniki
Z podanych składników zagnieść ciasto i wstawić do lodówki na godzinę w tym czasie zrobić farsz;cebulę drobno kroimy i smażymy na złoto,dodać przeciśnięty przez praske czosnek i kiszkę pokrojoną na małe kawałki wszystko to razem smażyć do połaczenia się składników cały czas mieszając,doprawić musztardą solą i pieprzem,wystudzić.Ciasto podzielić na 2 części każdą rozwałkować na kształt elipsy położyć połowę farszu i zlepić dużego pieroga to samo z drugą częścia ciasta,wyjdą nam 2 duże pierogi,ułożyć na blaszce posmarowanej olejem z wierzchu pomarować rozbełtanym jajkiem i posypac kminkiem piec 30 minut w 180 stopniach.Życzę smacznego.