Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pieróg z kaszanką doskonały do barszczyku
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6031
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9063
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8474
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5833
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6031
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9063
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8474
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5833
Składniki
Z podanych składników zagnieść ciasto i wstawić do lodówki na godzinę w tym czasie zrobić farsz;cebulę drobno kroimy i smażymy na złoto,dodać przeciśnięty przez praske czosnek i kiszkę pokrojoną na małe kawałki wszystko to razem smażyć do połaczenia się składników cały czas mieszając,doprawić musztardą solą i pieprzem,wystudzić.Ciasto podzielić na 2 części każdą rozwałkować na kształt elipsy położyć połowę farszu i zlepić dużego pieroga to samo z drugą częścia ciasta,wyjdą nam 2 duże pierogi,ułożyć na blaszce posmarowanej olejem z wierzchu pomarować rozbełtanym jajkiem i posypac kminkiem piec 30 minut w 180 stopniach.Życzę smacznego.