Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pieróg z kaszanką doskonały do barszczyku
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2312
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3443
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4137
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 73703
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 556
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2312
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3443
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4137
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 73703
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 556
Składniki
Z podanych składników zagnieść ciasto i wstawić do lodówki na godzinę w tym czasie zrobić farsz;cebulę drobno kroimy i smażymy na złoto,dodać przeciśnięty przez praske czosnek i kiszkę pokrojoną na małe kawałki wszystko to razem smażyć do połaczenia się składników cały czas mieszając,doprawić musztardą solą i pieprzem,wystudzić.Ciasto podzielić na 2 części każdą rozwałkować na kształt elipsy położyć połowę farszu i zlepić dużego pieroga to samo z drugą częścia ciasta,wyjdą nam 2 duże pierogi,ułożyć na blaszce posmarowanej olejem z wierzchu pomarować rozbełtanym jajkiem i posypac kminkiem piec 30 minut w 180 stopniach.Życzę smacznego.