Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pieróg z kaszanką doskonały do barszczyku
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35708
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1210
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1758
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6014
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35708
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1210
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1758
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6014
        
        
                Składniki
Z podanych składników zagnieść ciasto i wstawić do lodówki na godzinę w tym czasie zrobić farsz;cebulę drobno kroimy i smażymy na złoto,dodać przeciśnięty przez praske czosnek i kiszkę pokrojoną na małe kawałki wszystko to razem smażyć do połaczenia się składników cały czas mieszając,doprawić musztardą solą i pieprzem,wystudzić.Ciasto podzielić na 2 części każdą rozwałkować na kształt elipsy położyć połowę farszu i zlepić dużego pieroga to samo z drugą częścia ciasta,wyjdą nam 2 duże pierogi,ułożyć na blaszce posmarowanej olejem z wierzchu pomarować rozbełtanym jajkiem i posypac kminkiem piec 30 minut w 180 stopniach.Życzę smacznego.