Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiąca ciecierzyca z piekarnika to pyszna i zdrowa przekąska, którą w prosty sposób przygotujesz w domu.
papier do pieczenia, miska
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3746
Łosoś to ryba, która cieszy się dużą popularnością ze względu na swój delikat...
Odsłon: 168
Roladki z udek kurczaka to eleganckie i aromatyczne danie, które świetnie spr...
Odsłon: 1278
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3746
Łosoś to ryba, która cieszy się dużą popularnością ze względu na swój delikat...
Odsłon: 168
Roladki z udek kurczaka to eleganckie i aromatyczne danie, które świetnie spr...
Odsłon: 1278
Składniki
Otwórz puszkę z ciecierzycą i odsącz ją. Następnie dobrze wysusz ciecierzycę za pomocą ręcznika papierowego.
Przygotuj miskę. Wymieszaj ciecierzycę z olejem lub oliwą z oliwek, a następnie dosól i dodaj obie papryki.
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni góra/dół.
Na blaszce rozłóż papier do pieczenia. Przesyp ciecierzycę na blaszkę i rozłóż ją równomiernie. Piecz przez 25 minut.
Gdy ciecierzyca będzie już upieczona, pozostaw ją do ostygnięcia, dzięki temu będzie bardziej chrupiąca.