Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiąca ciecierzyca z piekarnika to pyszna i zdrowa przekąska, którą w prosty sposób przygotujesz w domu.
papier do pieczenia, miska
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 339
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11134
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3776
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1301
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 339
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11134
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3776
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1301
Składniki
Otwórz puszkę z ciecierzycą i odsącz ją. Następnie dobrze wysusz ciecierzycę za pomocą ręcznika papierowego.
Przygotuj miskę. Wymieszaj ciecierzycę z olejem lub oliwą z oliwek, a następnie dosól i dodaj obie papryki.
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni góra/dół.
Na blaszce rozłóż papier do pieczenia. Przesyp ciecierzycę na blaszkę i rozłóż ją równomiernie. Piecz przez 25 minut.
Gdy ciecierzyca będzie już upieczona, pozostaw ją do ostygnięcia, dzięki temu będzie bardziej chrupiąca.