Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest super chrupiąca moja rodzina taką uwielbia
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35720
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1212
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1759
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6019
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35720
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1212
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1759
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6019
        
        
                Składniki
Z drożdży, cukru, mąki i wody przygotować rozczyn, postawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Do miski dodać mąkę i sól wymieszać,
następnie dodać wyrośnięty rozczyn, wymieszać łyżką,
pod koniec dodać olej i wyrabiać ręką aż ciasto będzie elastyczne i gładkie.
Wyrobione ciasto pozostawić do wyrośnięcia.
Wyrośnięte ciasto wyjąć na stolnicę i jeszcze pozagniatać. Blaszkę od piekarnika wyłożyć papierem i posmarować olejem,wyłożyć na środek kulę rozciągać po blaszce.
Dodatki kto jakie lubi.
Poczekać aż podrośnie z dodatkami następnie włożyć do piekarnika nagrzanego na 230 stopni i piec 30 minut, 5 minut przed końcem dodać ulubiony żółty ser starty na drobnych oczkach jarzynowych.
Podawać z ketchupem lub kto z czym lubi.