Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest super chrupiąca moja rodzina taką uwielbia
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 557
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2009
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 557
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2009
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Składniki
Z drożdży, cukru, mąki i wody przygotować rozczyn, postawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Do miski dodać mąkę i sól wymieszać,
następnie dodać wyrośnięty rozczyn, wymieszać łyżką,
pod koniec dodać olej i wyrabiać ręką aż ciasto będzie elastyczne i gładkie.
Wyrobione ciasto pozostawić do wyrośnięcia.
Wyrośnięte ciasto wyjąć na stolnicę i jeszcze pozagniatać. Blaszkę od piekarnika wyłożyć papierem i posmarować olejem,wyłożyć na środek kulę rozciągać po blaszce.
Dodatki kto jakie lubi.
Poczekać aż podrośnie z dodatkami następnie włożyć do piekarnika nagrzanego na 230 stopni i piec 30 minut, 5 minut przed końcem dodać ulubiony żółty ser starty na drobnych oczkach jarzynowych.
Podawać z ketchupem lub kto z czym lubi.