Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest super chrupiąca moja rodzina taką uwielbia
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5625
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27773
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 67
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5625
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27773
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 67
Składniki
Z drożdży, cukru, mąki i wody przygotować rozczyn, postawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Do miski dodać mąkę i sól wymieszać,
następnie dodać wyrośnięty rozczyn, wymieszać łyżką,
pod koniec dodać olej i wyrabiać ręką aż ciasto będzie elastyczne i gładkie.
Wyrobione ciasto pozostawić do wyrośnięcia.
Wyrośnięte ciasto wyjąć na stolnicę i jeszcze pozagniatać. Blaszkę od piekarnika wyłożyć papierem i posmarować olejem,wyłożyć na środek kulę rozciągać po blaszce.
Dodatki kto jakie lubi.
Poczekać aż podrośnie z dodatkami następnie włożyć do piekarnika nagrzanego na 230 stopni i piec 30 minut, 5 minut przed końcem dodać ulubiony żółty ser starty na drobnych oczkach jarzynowych.
Podawać z ketchupem lub kto z czym lubi.