Do góry

Przekąski Przepis na:

Chrupiące bułeczki z pasztetem

Chrupiące bułeczki z pasztetem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2527 Ocena: 18514

Dodano:

Odsłon: 227

Z czerwonym barszczykiem smakują wybornie.

Składniki

  • Bułka kajzerka 4 szt.
  • Jajka 2 szt.
  • Bułka tarta do panierki
  • Olej do smażenia
  • Składniki na farsz:
  • Pasztet 40 dag
  • Pieczarki świeże 20 dag
  • Cebula biała 2 szt.
  • Sól i pieprz do smaku.
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Chrupiące bułeczki z pasztetem

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Bułki przekroić na pół i usunąć środki i je odłożyć. Cebulę, pieczarki oczyścić, posiekać i przysmażyć na tłuszczu. Następnie ostudzić, wymieszać z pasztetem i odłożonymi środkami z bułek. Doprawić do smaku solą i pieprzem i dokładnie wyrobić masę. Gotowym farszem nadziewać połówki bułeczek, maczać w rozmącony jajku, panierować w bułce tartej. Smażyć na głębokim oleju (jak pączki) z każdej strony. Podawać najlepiej z czerwonym barszczem. SMACZNEGO.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń