Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne falafele. Idealny pomysł na lekki obiad albo małą przekąskę.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2405
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4550
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1622
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 491
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2405
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4550
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1622
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 491
Składniki
Wsypać ciecierzycę do garnka. Zalać zimną wodą. Pozostawić w lodówce na całą noc.
Odcedzoną ciecierzycę, czosnek, cebulę, sól i sodę zblenderować. Dodać natkę pietruszki i ponownie zblenderować. Można dodać kurkumę w przyprawie.
Masa powinna się lepić, formować małe placuszki i odkładać na rozgrzany olej na patelnię. Smażyć około 4 minuty z każdej strony. U nas na Wiejskiej bardzo lubimy placuszki falafele podane z sosem z jogurtu greckiego i majonezu, doprawione solą, pieprzem i bazylią.