Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne falafele. Idealny pomysł na lekki obiad albo małą przekąskę.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14101
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1629
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16066
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6461
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14101
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1629
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16066
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6461
Składniki
Wsypać ciecierzycę do garnka. Zalać zimną wodą. Pozostawić w lodówce na całą noc.
Odcedzoną ciecierzycę, czosnek, cebulę, sól i sodę zblenderować. Dodać natkę pietruszki i ponownie zblenderować. Można dodać kurkumę w przyprawie.
Masa powinna się lepić, formować małe placuszki i odkładać na rozgrzany olej na patelnię. Smażyć około 4 minuty z każdej strony. U nas na Wiejskiej bardzo lubimy placuszki falafele podane z sosem z jogurtu greckiego i majonezu, doprawione solą, pieprzem i bazylią.