Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne falafele. Idealny pomysł na lekki obiad albo małą przekąskę.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1955
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1639
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2628
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1955
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1639
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2628
Składniki
Wsypać ciecierzycę do garnka. Zalać zimną wodą. Pozostawić w lodówce na całą noc.
Odcedzoną ciecierzycę, czosnek, cebulę, sól i sodę zblenderować. Dodać natkę pietruszki i ponownie zblenderować. Można dodać kurkumę w przyprawie.
Masa powinna się lepić, formować małe placuszki i odkładać na rozgrzany olej na patelnię. Smażyć około 4 minuty z każdej strony. U nas na Wiejskiej bardzo lubimy placuszki falafele podane z sosem z jogurtu greckiego i majonezu, doprawione solą, pieprzem i bazylią.