Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne , chrupiące gofry z pizzowymi dodatkami.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 240
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1314
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4128
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1078
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 240
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1314
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4128
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1078
Składniki
Mąkę, proszek do pieczenia, sól, chili i olej przekładamy do miski i dokładnie mieszamy. W drugiej misce mieszamy mleko z jajkiem. Łączymy składniki suche z mokrymi. Paprykę oczyszczamy i kroimy w kosteczkę. Salami kroimy.
Natkę pietruszki drobno siekamy. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Ser żółty ścieramy na tarce na dużych oczkach. Wszystkie warzywa, ser i salami dodajemy do ciasta i dokładnie mieszamy. Gofrownicę rozgrzewamy maxymalnie! ( pamiętajmy , że jakośc gofrów w dużym stopniu zależy od jakości gofrownicy! ). Ciasto wylewamy porcjami i smażymy ok. 8-10 minut. Ok. 2 minutki przed końcem smażenia gofrownicę uchylamy na kilka sekund! Przed każdym kolejnym gofrem urządzenie spowrotem nagrzewamy do maxymalnej temperatury! Podajemy gorące np. z ketchupem!