Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne , chrupiące gofry z pizzowymi dodatkami.
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3538
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 1136
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1070
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 175
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3538
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 1136
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1070
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 175
Składniki
Mąkę, proszek do pieczenia, sól, chili i olej przekładamy do miski i dokładnie mieszamy. W drugiej misce mieszamy mleko z jajkiem. Łączymy składniki suche z mokrymi. Paprykę oczyszczamy i kroimy w kosteczkę. Salami kroimy.
Natkę pietruszki drobno siekamy. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Ser żółty ścieramy na tarce na dużych oczkach. Wszystkie warzywa, ser i salami dodajemy do ciasta i dokładnie mieszamy. Gofrownicę rozgrzewamy maxymalnie! ( pamiętajmy , że jakośc gofrów w dużym stopniu zależy od jakości gofrownicy! ). Ciasto wylewamy porcjami i smażymy ok. 8-10 minut. Ok. 2 minutki przed końcem smażenia gofrownicę uchylamy na kilka sekund! Przed każdym kolejnym gofrem urządzenie spowrotem nagrzewamy do maxymalnej temperatury! Podajemy gorące np. z ketchupem!