Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne wykorzystanie mięsa do spaghetti na szybki i bardzo smaczny obiad. Podane składniki na farsz wystarczyły na dwa obiady dla dwóch osób, spaghetti bolognese i naleśniki.
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3446
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 42
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2744
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 128
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 102
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3446
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 42
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2744
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 128
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 102
Składniki
Z mięsa, cebuli, czosnku, papryki i kukurydzy przygotowujemy farsz (jak go wykonać zobacz przepis na moim koncie ''Spaghetti bolognese''). Gdy nam zostanie farsz do spaghetti z dnia poprzedniego, jest to idealne rozwiązanie by je zużyć. Farsz troszkę bardziej odparowujemy, by nie był za rzadki.
Smażymy naleśniki. Na pewno każdy z Was ma swój sposób. Mieszamy mąkę z jajkiem, mlekiem i wodą. Ja dodaje pare kropel oleju oraz przyprawy np. mieszankę ziół włoskich, a jeśli nie macie może to być papryka słodka, ostra, tymianek, bazylia, czosnek, oregano itp.. co kto lubi:)
Na naleśniki wykładamy farsz. Składamy na pół i jeszcze raz na pół. Na rozgrzaną patelnię kładziemy naleśniki. Gdy się już podsmażą i będą chrupiące przekładamy na drugą stronę, a na wierzch kładziemy plasterek żółtego sera. Gdy się podpieką z drugiej strony, a ser lekko rozpuści ściągamy na talerz i... Smacznego:)