Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, smaczne i łatwe w przygotowaniu
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34143
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1345
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113591
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34143
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1345
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113591
Składniki
Rozwijamy ciasto i kroimy na 4 równe części, następnie każdą cześć posypujemy startym żółtym serkiem i na górę kładziemy parówkę - zawijamy, boki zawijamy pod spód. Górę ciasta smarujemy roztrzepanym jajkiem i układamy na blaszce.
Nagrzewamy piekarnik do ok 190-200 stopni i pieczemy ok 15-20 minut aż się zarumienią na złoty kolor. (ja piekłam na termoobiegu z pieczeniem od dołu). SMACZNEGO