Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, smaczne i łatwe w przygotowaniu
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 51
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 641
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1604
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 347
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 51
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 641
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1604
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 347
Składniki
Rozwijamy ciasto i kroimy na 4 równe części, następnie każdą cześć posypujemy startym żółtym serkiem i na górę kładziemy parówkę - zawijamy, boki zawijamy pod spód. Górę ciasta smarujemy roztrzepanym jajkiem i układamy na blaszce.
Nagrzewamy piekarnik do ok 190-200 stopni i pieczemy ok 15-20 minut aż się zarumienią na złoty kolor. (ja piekłam na termoobiegu z pieczeniem od dołu). SMACZNEGO