Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, smaczne i łatwe w przygotowaniu
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2203
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 964
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23162
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2203
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 964
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23162
Składniki
Rozwijamy ciasto i kroimy na 4 równe części, następnie każdą cześć posypujemy startym żółtym serkiem i na górę kładziemy parówkę - zawijamy, boki zawijamy pod spód. Górę ciasta smarujemy roztrzepanym jajkiem i układamy na blaszce.
Nagrzewamy piekarnik do ok 190-200 stopni i pieczemy ok 15-20 minut aż się zarumienią na złoty kolor. (ja piekłam na termoobiegu z pieczeniem od dołu). SMACZNEGO