Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super smaczne jedzonko na kolację.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113065
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 792
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 591
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113065
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 792
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 591
Składniki
Wykonanie: Patisony obrać pokroić w plastry i obgotować z dodatkiem soli przez 10 minut. Następnie odcedzić, przelać zimną wodą i dokładnie osuszyć. Z bułki tartej, parmezanu, przypraw do smaku przygotować panierkę. Jajka rozbełtać z mlekiem. Patisony maczać w jajku- obtaczać w mące- panierce. Smażyć na rozgrzanym oleju, powoli z obu stron na złoty kolor. Podawać z sałatką lub pieczywem.