Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super smaczne jedzonko na kolację.
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 181
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 293
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 181
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 293
Składniki
Wykonanie: Patisony obrać pokroić w plastry i obgotować z dodatkiem soli przez 10 minut. Następnie odcedzić, przelać zimną wodą i dokładnie osuszyć. Z bułki tartej, parmezanu, przypraw do smaku przygotować panierkę. Jajka rozbełtać z mlekiem. Patisony maczać w jajku- obtaczać w mące- panierce. Smażyć na rozgrzanym oleju, powoli z obu stron na złoty kolor. Podawać z sałatką lub pieczywem.