Do góry

Przekąski Przepis na:

Chrupiące patisony

Chrupiące patisony

Autor:

Przepisów i artykułów: 2564 Ocena: 19485

Dodano:

Odsłon: 1210

Super smaczne jedzonko na kolację.

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Chrupiące patisony

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Patisony obrać pokroić w plastry i obgotować z dodatkiem soli przez 10 minut. Następnie odcedzić, przelać zimną wodą i dokładnie osuszyć. Z bułki tartej, parmezanu, przypraw do smaku przygotować panierkę. Jajka rozbełtać z mlekiem. Patisony maczać w jajku- obtaczać w mące- panierce. Smażyć na rozgrzanym oleju, powoli z obu stron na złoty kolor. Podawać z sałatką lub pieczywem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń