Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ser, szynka, pieczarki to trio idealne.
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 153
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 300
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 153
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 300
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Składniki
Cebulę pokroić w drobną kostkę. Pieczarki umyć i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Zarumienić cebulę na rozgrzanym oleju, dodać pieczarki i podsmażyć do czasu aż woda (powstała z grzybów) wyparuje. Doprawić solą, pieprzem. Ostudzić. Dodać ser mozzarella i wymieszać całość z sosem kebab gyros: w wersji łagodnej lub ostrej wg uznania.
Na plasterku szynki rozprowadzić farsz i ścisło zawinąć. Obtoczyć w jajku i bułce tartej a następnie podsmażyć na mocno rozgrzanym oleju. Podawać ciepłe serwując z sosem