Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tosty na czasie z sezonowymi warzywami.
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1742
Polecam, pychota.
Odsłon: 572
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 466
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1742
Polecam, pychota.
Odsłon: 572
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 466
Składniki
Przygotowanie warzyw na tosty: Warzywa dokładnie umyć. Połowę cukinii pokroić w cienkie plasterki(nie obierać) Zaś ziemniaka obrać i też pokroić w cienkie plasterki. Plastry cukinii i ziemniaka poprószyć delikatnie solą, posypać pieprzem i odłożyć na pięć minut. Na patelni rozgrzać olej i przysmażyć na chrupiąco cukinię i ziemniaki , po czym odsączyć na ręczniku papierowym i odstawić. Następnie na maśle podsmażyć z obu stron na rumiano chlebek tostowy. Połowę ogórka pokroić w plasterki razem z łupiną. Paprykę oczyścić z nasion, odkroić po trzy słupki, posolić i odłożyć. Pozostałą część warzyw rozdrobnić w malakserze, dodać 1 łyżeczkę oleju, przyprawić do smaku i dokładnie wymieszać. Składanie tostów: Na przygotowane kromki ułożyć: plasterek sera żółtego, szynki, obłożyć chipsami z cukinii i ziemniaka, położyć po dwa plasterki ogórka i na wierzch położyć po trzy słupki kolorowej papryki i lekko polać ketchupem. Tosty przykryć drugą kromką i na wierzch położyć przygotowane nadzienie z warzyw.