Do góry

Przekąski Przepis na:

Chrupiące tosty z warzywami

Chrupiące tosty z warzywami

Autor:

Przepisów i artykułów: 2539 Ocena: 18902

Dodano:

Odsłon: 2070

Tosty na czasie z sezonowymi warzywami.

Składniki

  • 4 kromki chleba tostowego
  • 2 plasterki szynki
  • 2 plasterki sera żółtego gouda
  • 1 mała młoda cukinia
  • 1 ziemniak
  • ½ papryki czerwonej
  • ½ papryki żółtej lub innej
  • 1 ogórek gruntowy
  • sól do smaku
  • pieprz biały do smaku
  • ketchup pikantny
  • olej do smażenia
  • masło klarowane do smażenia
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Chrupiące tosty z warzywami

Przygotowanie

  1. Przygotowanie warzyw na tosty:
    Warzywa dokładnie umyć. Połowę cukinii pokroić w cienkie plasterki(nie obierać) Zaś ziemniaka obrać i też pokroić w cienkie plasterki. Plastry cukinii i ziemniaka poprószyć delikatnie solą, posypać pieprzem i odłożyć na pięć minut. Na patelni rozgrzać olej i przysmażyć na chrupiąco cukinię i ziemniaki , po czym odsączyć na ręczniku papierowym i odstawić. Następnie na maśle podsmażyć z obu stron na rumiano chlebek tostowy. Połowę ogórka pokroić w plasterki razem z łupiną. Paprykę oczyścić z nasion, odkroić po trzy słupki, posolić i odłożyć. Pozostałą część warzyw rozdrobnić w malakserze, dodać 1 łyżeczkę oleju, przyprawić do smaku i dokładnie wymieszać.
    Składanie tostów:
    Na przygotowane kromki ułożyć: plasterek sera żółtego, szynki, obłożyć chipsami z cukinii i ziemniaka, położyć po dwa plasterki ogórka i na wierzch położyć po trzy słupki kolorowej papryki i lekko polać ketchupem. Tosty przykryć drugą kromką i na wierzch położyć przygotowane nadzienie z warzyw.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń