Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące zapiekanki z szynką i pieczarkami
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 18380
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9505
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2073
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4077
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 681
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 342
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 18380
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9505
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2073
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4077
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 681
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 342
Składniki
Na patelni na maśle podsmażamy kilka minut pora pokrojonego na półplaterki, następnie dodajemy pokrojone pieczarki i całość smażymy do odparowania wody z pieczarek. Pod koniec smażenia doprawiamy całość solą oraz pieprzem. Półbagietki przekroić na wzdłuż na pół i posmarować masłem. Posypać startym serem, podsmażonymi pieczarkami z porem. Kolejno dodajemy szynkę pokrojoną w kosteczką. Na wierzch układamy jeszcze kawałki pomidora i posypujemy całość pozostałym serem. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 190 stopni i pieczemy ok. 10 minut lub do ładnego zarumienienia. Gotowe polewamy ketchupem i posypujemy szczypiorkiem. Smacznego!