Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące zapiekanki z szynką i pieczarkami
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 78
W święta warto nie dodawać sobie pracy. Podany z "pasztecikami" na ciepło,z...
Odsłon: 58
Przepis dnia
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 1129
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2005
Świąteczne smaki.
Odsłon: 250
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 2000
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 78
W święta warto nie dodawać sobie pracy. Podany z "pasztecikami" na ciepło,z...
Odsłon: 58
Przepis dnia
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 1129
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2005
Świąteczne smaki.
Odsłon: 250
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 2000
Składniki
Na patelni na maśle podsmażamy kilka minut pora pokrojonego na półplaterki, następnie dodajemy pokrojone pieczarki i całość smażymy do odparowania wody z pieczarek. Pod koniec smażenia doprawiamy całość solą oraz pieprzem. Półbagietki przekroić na wzdłuż na pół i posmarować masłem. Posypać startym serem, podsmażonymi pieczarkami z porem. Kolejno dodajemy szynkę pokrojoną w kosteczką. Na wierzch układamy jeszcze kawałki pomidora i posypujemy całość pozostałym serem. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 190 stopni i pieczemy ok. 10 minut lub do ładnego zarumienienia. Gotowe polewamy ketchupem i posypujemy szczypiorkiem. Smacznego!