Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące zapiekanki z szynką i pieczarkami
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 97
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 4051
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 565
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 97
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 4051
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 565
Składniki
Na patelni na maśle podsmażamy kilka minut pora pokrojonego na półplaterki, następnie dodajemy pokrojone pieczarki i całość smażymy do odparowania wody z pieczarek. Pod koniec smażenia doprawiamy całość solą oraz pieprzem. Półbagietki przekroić na wzdłuż na pół i posmarować masłem. Posypać startym serem, podsmażonymi pieczarkami z porem. Kolejno dodajemy szynkę pokrojoną w kosteczką. Na wierzch układamy jeszcze kawałki pomidora i posypujemy całość pozostałym serem. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 190 stopni i pieczemy ok. 10 minut lub do ładnego zarumienienia. Gotowe polewamy ketchupem i posypujemy szczypiorkiem. Smacznego!