Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Parmezan i odrobina musztardy Dijon dodadzą wykwintnego smaku upieczonym na złoto filetom z kurczaka
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 39503
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 408
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 179
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 376
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9270
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 39503
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 408
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 179
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 376
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9270
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 180*C i wyłóż blachę papierem do pieczenia.Połącz parmezan z bułką tartą i rozprowadż na dużym talerzu.Jajko lekko ubij z musztardą w płytkiej miseczce.
Dopraw kurczaka solą czosnkową i pieprzem.Zanurz każdy filet w jajku i obtocz dokładnie w bułce tartej.Nadmiar bułki strząśnij.
Ułóż kurczaka na blasze i piecz do złotobrązowego koloru,aż mięso będzie dobrze upieczone.Powinno to zająć około 35 minut-kurczak jest właściwie upieczony, jeśli po nakłuciu nożem wypływa z niego sok.Gotowe filety posyp pietruszką i podawaj z ulubionymi dodatkami