Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Parmezan i odrobina musztardy Dijon dodadzą wykwintnego smaku upieczonym na złoto filetom z kurczaka
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 134
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3804
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 241
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 215
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 134
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3804
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 241
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 215
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 180*C i wyłóż blachę papierem do pieczenia.Połącz parmezan z bułką tartą i rozprowadż na dużym talerzu.Jajko lekko ubij z musztardą w płytkiej miseczce.
Dopraw kurczaka solą czosnkową i pieprzem.Zanurz każdy filet w jajku i obtocz dokładnie w bułce tartej.Nadmiar bułki strząśnij.
Ułóż kurczaka na blasze i piecz do złotobrązowego koloru,aż mięso będzie dobrze upieczone.Powinno to zająć około 35 minut-kurczak jest właściwie upieczony, jeśli po nakłuciu nożem wypływa z niego sok.Gotowe filety posyp pietruszką i podawaj z ulubionymi dodatkami