Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Parmezan i odrobina musztardy Dijon dodadzą wykwintnego smaku upieczonym na złoto filetom z kurczaka
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12345
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1392
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13203
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5465
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12345
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1392
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13203
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5465
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 180*C i wyłóż blachę papierem do pieczenia.Połącz parmezan z bułką tartą i rozprowadż na dużym talerzu.Jajko lekko ubij z musztardą w płytkiej miseczce.
Dopraw kurczaka solą czosnkową i pieprzem.Zanurz każdy filet w jajku i obtocz dokładnie w bułce tartej.Nadmiar bułki strząśnij.
Ułóż kurczaka na blasze i piecz do złotobrązowego koloru,aż mięso będzie dobrze upieczone.Powinno to zająć około 35 minut-kurczak jest właściwie upieczony, jeśli po nakłuciu nożem wypływa z niego sok.Gotowe filety posyp pietruszką i podawaj z ulubionymi dodatkami