Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2216
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 132
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 186
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 188
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2216
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 132
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 186
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 188
Składniki
Mąkę przesiewamy, dodajemy resztę składników i zagniatamy ciasto. Ciasto wałkujemy na dość cienkie. Nożem wycinamy szerokie paski, nacinamy na środku. Łapiemy za koniec paska i "przewlekamy" przez dziurkę. Na patelni rozgrzewamy olej - tyle by chrust był cały zanurzony. Smażymy z dwóch stron na rumiano (lekko). Chrust wykładamy na ręczniki papierowe, żeby odsączyć go z tłuszczu. Następnie posypujemy pudrem. Smacznego :)