Do góry

Przekąski Przepis na:

ciabatta z szynką parmeńską i orzechami włoskimi

ciabatta z szynką parmeńską i orzechami włoskimi

Autor:

Przepisów i artykułów: 161 Ocena: 1433

Dodano:

Odsłon: 495

przekąska na wielki głód gdyż wszystkie składniki są bardzo sycące i energetyzująco-kaloryczne ;-) ale kaloryczne pozytywnie...bo i orzechy włoskie i oliwa z oliwek i mascarpone...o prosciutto....już nie wspomnę ;-) to taki zestaw na długie,ciemne i chłodne wieczory...i jak tu nie kochać włoskiej kuchni...no jak... ;-)))

Składniki

  • ciabatty z oliwkami 4 szt.
  • szynka prosciutto 8,10 plastrów
  • mascarpone 8 łyżeczek
  • orzechy włoskie garść
  • pomidorki koktajlowe
  • oliwa z oliwek
  • zielona pietruszka
  • pieprz młynek
  • czosnek młynek
  • sól ziołowa młynek
1-2 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
ciabatta z szynką parmeńską i orzechami włoskimi

Przygotowanie

  1. ciabattki kroimy na pół,na każdej połowie rozprowadzamy łyżeczkę mascarpone,oprószamy pieprzem
    układamy jeden albo dwa fantazyjnie zakręcone plastry parmy ( tu inwencja twórcza nieograniczona ) skraplamy oliwą z oliwek
    dokładamy przekrojone na pół pomidorki koktajlowe i orzechy włoskie
    oprószamy jeszcze raz pieprzem,dodajemy trochę soli ziołowej i czosnku z młynka,jeszcze raz skraplamy oliwą
    posypujemy na koniec zieloną pietruszką i uczta gotowa ;-)

  2. Smaczności ;-)

  3. Na zdrowie ;-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń