Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przekąska na wielki głód gdyż wszystkie składniki są bardzo sycące i energetyzująco-kaloryczne ;-) ale kaloryczne pozytywnie...bo i orzechy włoskie i oliwa z oliwek i mascarpone...o prosciutto....już nie wspomnę ;-) to taki zestaw na długie,ciemne i chłodne wieczory...i jak tu nie kochać włoskiej kuchni...no jak... ;-)))
Polewa na piernik zawsze świetnie dopełnia smak korzennego ciasta. Gładka, kr...
Odsłon: 16
Ostatnio w gotowaniu idę na łatwiznę i szukam sposobów na to, jak szybko przy...
Odsłon: 22
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 657
Idealna na różne imprezy, święta czy kolację.
Odsłon: 107
Polewa na piernik zawsze świetnie dopełnia smak korzennego ciasta. Gładka, kr...
Odsłon: 16
Ostatnio w gotowaniu idę na łatwiznę i szukam sposobów na to, jak szybko przy...
Odsłon: 22
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 657
Idealna na różne imprezy, święta czy kolację.
Odsłon: 107
Składniki
ciabattki kroimy na pół,na każdej połowie rozprowadzamy łyżeczkę mascarpone,oprószamy pieprzem układamy jeden albo dwa fantazyjnie zakręcone plastry parmy ( tu inwencja twórcza nieograniczona ) skraplamy oliwą z oliwek dokładamy przekrojone na pół pomidorki koktajlowe i orzechy włoskie oprószamy jeszcze raz pieprzem,dodajemy trochę soli ziołowej i czosnku z młynka,jeszcze raz skraplamy oliwą posypujemy na koniec zieloną pietruszką i uczta gotowa ;-)
Smaczności ;-)
Na zdrowie ;-)